Çözüldü 2. RAM slotu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b3nzy

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımda 2 tane RAM slotu var ve 1 tane 4 GB RAM'im var. Bu sabah 2. slotu test etmek için RAM'i 1. slottan çıkardım ve 2. slota taktım ama ekrana görüntü gelmedi.
Ben de tekrardan RAM'i 1. slota taktım ve sorun çözüldü ekrana görüntü geldi.

Merak ettiğim şey 2. slot arızalı mı? Eğer arızalıysa bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Aynı olay bende de oldu. 1 hafta bekledim 2 GB RAM'le zaman geçirdim. Sonra yine olmadı. RAM'in takılan yerlerini biraz silgiyle temizle ardından peçeteyle sil sonra bir daha tak. Aynısını RAM slotunada yap. Ben öyle çözüm buldum.
Bende aynı problemi yaşadım BIOS'u güncellediğimde sorun çözülmüştü deneyin derim.

Aynı olay bende de oldu. 1 hafta bekledim 2 GB RAM'le zaman geçirdim. Sonra yine olmadı. RAM'in takılan yerlerini biraz silgiyle temizle ardından peçeteyle sil sonra bir daha tak. Aynısını RAM slotunada yap. Ben öyle çözüm buldum.

Çözüm
Anakartımda 2 tane RAM slotu var ve 1 tane 4 GB RAM'im var. Bu sabah 2. slotu test etmek için RAM'i 1. slottan çıkardım ve 2. slota taktım ama ekrana görüntü gelmedi.
Ben de tekrardan RAM'i 1. slota taktım ve sorun çözüldü ekrana görüntü geldi.

Merak ettiğim şey 2. slot arızalı mı? Eğer arızalıysa bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

RAM'in bakır uçlarını silgiyle temizle ve tekrar dene. Bu da olmazsa anakartı tamamen çıkar ve altındaki lehim yerlerini eski bir diş fırçasıyla temizle. Oksit / toz bu duruma sebep verebilir.

Bende aynı problemi yaşadım BIOS'u güncellediğimde sorun çözülmüştü deneyin derim.

Kullandığım anakart Pegatron IMP41-D3 baya eski ve biraz sıkıntılı bir anakart, güncellemeye değer mi bilmiyorum.

2.slota iyice üfle RAM'ın pinlerini de silgi ile sil sorun çözülecektir.

Şimdi deneyeceğim, tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Kullandığım anakart Pegatron IMP41-D3 baya eski ve biraz sıkıntılı bir anakart, güncellemeye değer mi bilmiyorum.

Şimdi deneyeceğim, tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Anakarttan olma ihtimali çok yüksek sorunun desteklemiyor olabilir veya bozulmuş.

RAM girişi derken direk takılan yere mi yoksa RAM'in kendisini mi sildin silgi ile ben de aynı sorunu yaşıyorum çünkü canım çok sıkıldı artık
RAM'i sileceksin. Sorun ölü kanal olabilir tek tek kanalları dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı