2 RAM Slotuna Tek RAM Takmak

AtaHD

Kilopat
Daha fazla  
Değerli Technopat Üyeleri;

Yeni toplama alacağım. PC'de ileriye dönük olarak 8 GB Ram ekledim. Fakat 2 Ram slotu olduğu için 2x4 şeklinde almak istemiyorum çünkü ilerde 1 tane daha alıp koymayı planlıyorum. Şuanlık bütçem 8 GB Ram'e yetiyor. 2 Ram slotuna tek ram takarsam ve yaklaşık 1.5-2ay sonra Bir adet daha alıp eklersen sorun olur mu ?

Cevaplarınızı bekliyorum :)

Tek 8GB'a bütçe yetmiyorsa 2x4GB'a yetmez. Bu belleği almanızı tavsiye ederim. GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram İki tane alırsan daha sonra ekleyeceğin yeni belleği aldığında eski bellek boşa çıkacak. Sonradan eklemeyi planlıyorsan bir tane 8GB RAM almak en iyisi.

Bizzat aynısını yaptım. 4GB RAM aldım sistemi alırken nasılsa daha sonra eklenir diye. Onun yerine ekran kartını biraz daha iyi aldım. Şu anda bir 4GB daha var ve çift kanal olarak sıkıntısız bir biçimde kullanıyorum.

Sıkıntı olucagini dusunmuyorum.Fakat eger ram bozulursa mecburen yeni ram almak gerekir.2li alirsaniz biri bozulsa bile digeri calismaya devam edicektir.benim tavsiyem Soğutucu lu almanizdan yana

4-5 GB arası bende de. Ama asıl değişim burada zaten. Watch Dogs oynarken RAM kullanımı 3.9GB devamlı ve oyunda arabayla hız yapınca aniden FPS 10'lara düşüyordu. Nedeni ise RAM kullanımının 4GB'ı aşıp oyunu harddiskten okumasıydı. Aynı şekilde H1Z1'de de RAM yüzünden sıkıntı çekiyordum. Artık 8GB RAM ile çok rahatım oyunları istediğim gibi alta atıyorum yayın açıyorum. Kesinlikle en az 8GB RAM alınmalı.

Son düzenleme:
Slotun bir tanesi şimdilik boş kalacak diyorsun yani, hiç bir sorun olmaz ilerde aynisindan bir tane daha alırsın yanına takarsın ;)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı