2. RAM'i takınca PC açılmıyor

DEEZ

Hectopat
Daha fazla  
Anakartım MSI B650M Gaming. İkili Corsair RAM satın aldım DDR 5 5600MHz 16x2 şeklinde. Bir RAM taktığımda PC açılıyor fakat 2.RAM'i taktığımda DRAM ve CPU ışıkları yanıyor anakartta. Ne olur ne olmaz diye 15 dakika bekledim fakat yine açılmadı. Sebebi ne olabilir?

Anakartım MSI B650M Gaming. İkili Corsair RAM satın aldım DDR 5 5600MHz 16x2 şeklinde. Bir RAM taktığımda PC açılıyor fakat 2.RAM'i taktığımda DRAM ve CPU ışıkları yanıyor anakartta. Ne olur ne olmaz diye 15 dakika bekledim fakat yine açılmadı. Sebebi ne olabilir?
Ramleri sağlam taktınız mı ? RAM slotunu kontrol edin.

RAM'i düzgün takamıyor olabilirsin, önce birini 1.slota tak çalıştır sonra onu söküp diğerini 1. slota tak çalıştır ikisinde de açılacak mı bir bak. RAM'de problem olmadığını gözlemlersen slotlara daha güçlü oturt ramleri.

1731406654175.png

Ramleri eğer yan yana taktıysanız çalışmaması normal. Çift bellek kullanımında yukarıda ki gibi olmalı.
Yani ram slotlarının ikisi kullanılacaksa, ramlerin arasında birer slot boşluk kalması gerekli.
Yine çalışmazsa, aynısının tersini yapmayı deneyin yani DIMM1 dolu, DIMM2 boşluk, DIMM3 dolu, DIMM4 boşluk değil de DIMM 1 boşluk, DIMM 2 dolu, DIMM 3 boş, DIMM 4 dolu olarak deneyin.
Her anakartda aynı kural geçerli olacak değil. İşe yaramazsa ikinci yöntemi deneyin.

Eki Görüntüle 2350229
RAM'leri eğer yan yana taktıysanız çalışmaması normal. Çift bellek kullanımında yukarıdaki gibi olmalı.
Yani RAM slotlarının ikisi kullanılacaksa, RAM'lerin arasında birer slot boşluk kalması gerekli.
Yine çalışmazsa, aynısının tersini yapmayı deneyin yani DIMM1 dolu, DIMM2 boşluk, DIMM3 dolu, DIMM4 boşluk değil de DIMM 1 boşluk, DIMM 2 dolu, DIMM 3 boş, DIMM 4 dolu olarak deneyin.
Her anakartda aynı kural geçerli olacak değil. İşe yaramazsa ikinci yöntemi deneyin.

Hocam zaten A2-B2 şeklinde takmıştım o olayı biliyorum fakat çalışmadı. Akla gelebilecek her kombinasyonu denedim. Bir de garip bir şey var RAM'in biri tek başına A2 veya B2'de çalışıyor fakat A1 ve B1'de çalışmıyor. Diğer RAM'de hiçbir slotta tek başına çalışmıyor.

@Marix
Hocam rica etsem konuya bakabilir misiniz?
Konu sahibinin sistemin de, anakartına 2 slot ram taktığında görüntü alamıyormuş. Sistemi tek modül ram ile çalıştırmayı denediğinde sistem açılıyormuş ancak tek modül rami, anakartın diğer slotlarına takıp sistemi çalıştırdığında görüntü alamıyormuş yine.

Hocam zaten A2-B2 şeklinde takmıştım o olayı biliyorum fakat çalışmadı. Akla gelebilecek her kombinasyonu denedim. Bir de garip bir şey var RAM'in biri tek başına A2 veya B2'de çalışıyor fakat A1 ve B1'de çalışmıyor. Diğer RAM'de hiçbir slotta tek başına çalışmıyor.

Tek slot RAM taktığında takacağın yer de önemli birinde görüntü alabilip diğerinde alamıyorsan RAM'lerin teki arızalıdır. Anakartında normalde çift slot RAM takılıydı değil mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı