2 senede YKS nasıl çalışılır?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
11. sınıfa geçtim YKS'de 30-40k gibi bir sıralamaya girmek istiyorum önce matematik çalışmaya başladım. Genel olarak 2 sene nasıl dağıtılmalı fikir verir misiniz? Bir de şu Matematik'te soruyu anlamak niye çözmekten daha zor?

1753223223189.png

Şu cümleyi anlamaya 40 saniyemi harcadım.

Bu tarz soruları anlamak için anlam bilginin iyi olması gerekiyor, günde 20-30 dakikanı odaklı okumaya ayırmak iyi bir seçenek olabilir zaten TYT Türkçe için de gerekli. Ayrıyeten bu tarz soruları çöze çöze en son kafanda halledeceksin zaten şimdiden endişelenmene gerek yok.

Ben zamanında 11. sınıftayken tamamen TYT konularına çalışıp 12. sınıfa geçerken ki olan yazda TYT'yi tamamen hallettim. 12. sınıfa geçtiğim andan itibaren ise tamamen AYT'ye odaklandım. Aynı şekilde yapabilirsin geç olmadan çalışmaya başlamanıda öneriyorum. Yazdan önce yetiştirirsen TYT konularını 20-30 bin garanti yaparsın.

Kendine çok fazla yüklenmemeye ve kendine bir çalışma düzeni oluşturman lazım 3-4 gün çalıştın kendini ödüllendirmek için bir dışarıya çık ya da günlük hayatında yapmayı sevdiğin ne varsa daha fazla yapmaya çalış sürekli çalışmaya gömülürsen ruhsal olarak da bozulursun o yüzden eşit ilerle arkadaşımdan örnek vereceğim oturup sadece ders kafasında ilerledi ne dışarıya çıktı ne de oyun oynadı sonuç gene mezun o yüzden çok dert edinmemeye çalış.

11. sınıfa geçtim YKS'de 30-40k gibi bir sıralamaya girmek istiyorum önce matematik çalışmaya başladım. Genel olarak 2 sene nasıl dağıtılmalı fikir verir misiniz? Bir de şu Matematik'te soruyu anlamak niye çözmekten daha zor?

Eki Görüntüle 2540761

Şu cümleyi anlamaya 40 saniyemi harcadım.

Bu durum soru çöze çöze gelişiyor, sınava girdiğim sene TYT matematikte 34-40 arası net yapıyordum aradan 3-4 sene geçti ALES'e gireyim dedim, çalışmaya başladığımda 40 saniyeyi geç bazı soruları anlamam 2dk falan sürüyordu, soru çöze çöze bu durum bir nebze düzeldi, başka yolu yok soru çözeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı