2 senelik bölüm yazmak mı, mezuna kalmak mı?

Hmm anladım tam benlikmiş yahu, 2 yıllık sağlıktan hemşirelik vs. düşünenler mantıklı gibi duruyor. Bende hiç çalışmadım bu yıl, tyt 356 puanım aslında tyt kesinlikle aytye kıyasla daha yapılabilir oluyor düşünülebilirmiş bu olay.

İlk girişinse bir sene mezuna kalıp çalışacağına inanıyorsan tabii 4 yıllık bir bölüme gitmek daha iyi olur.Ha yine de olmazsa seneye en kötü 2 yıllık tekrar yazarsın

Bu dediğiniz 2.sınıfdan veya 0'dan başlama olayı bir de kontenjan sayılarını şehrimdeki üniversitenin hangi sayfasından araştırabilirim, bayağı zamandır bakıyorum çoğu üniversitede mevcut ama benimkinde herhangi bir kontenjan vb yazmıyor. Kütahya dumlupınar üniversite için bilginiz var mı?

Bana sorarsan en mantıklısı bu ama dediğim gibi hangi bölümden hangi bölüme DGS ile yükseleceksen şartlarına iyi bak. Yani hangi üniversite seni kaçıncı yıldan başlatıyor, kontenjanlar ne durumda bunları iyice araştır. Bildiğim kadarıyla eğer amacın yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği falansa DGS ile yükselirsen 2. yıldan başlatıyor ama benim okumuş olduğum bölümden yükselmek istediğim bölüme ne olursa olsun 0'dan başlamış oluyorum.

Maalesef herhangi bir bilgim yok ama YÖK Atlas'a göz atabilirsiniz, oradan bakmıştım yanlış hatırlamıyorsam eğer.

Durumumuz aynı bende bilgisayar programcılığı istiyorum sadece.

İlk girişinse bir sene mezuna kalıp çalışacağına inanıyorsan tabii 4 yıllık bir bölüme gitmek daha iyi olur. Ha yine de olmazsa seneye en kötü 2 yıllık tekrar yazarsın.

Bilmiyorum gerçekten çalışcak olsam bu sene çalışırdım gibi geliyor mezuna kalsam çalışmam gibi bir his var içimde. En kötü 2 yıllıktan DGS deneyeceğim.

Kısaca yazılım mühendisliği üzerinden örnek vereyim. DGS ile girilebilecek kontenjan sayısı 120 civarı bir şey ve bunlara ücretli, %25-%50 indirimlilerde dahil. Zaten yarısı bunlar. İyi üniversiteler en fazla 2 kontenjan sağlar o bile nadirdir genellikle 1 kontenjan ayırırlar DGS için. Ortalama üniversiteler 2-3 değişir kötü diyebileceğimiz üniveristeler ise 4-6 arası kontenjan verir. Bilgisayar mühendisliğinde sayı daha fazla olur. Bu sene DGS'ye 450 bin aday katılacak diye açıklanmıştı sanırım. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki bunların en az yarısı mühendislik deneyenler. Yani rakip çok fazla kontenjan ise çok az. İmkansız değil ama zor. Ha tabii bu sınava bilgisi olmayan, çalışmayan, deneme amaçlı, öylesine gelirse giderim diyerek giren de var deli gibi çalışıp buradan sağlam üniversitelere kendini atmak isteyende. Yani iyi düşünün iyi karar verin. DGS ile geçeceğim diye düşünüp 2 yıllık bölümden mezun olarak tekrar YKS'ye giren ya da işsiz bir şekilde hayatına devam eden çok kişi var. Şöyle bir ihtimal de var bilgisayar programcılığı tek başına kötü bir bölüm değil. Kendinizi geliştirirseniz zaten okul bitmeden iş bulur çalışmaya başlarsınız. Ondan sonra çoğu yer size lisans diploması sormaz bile.

Anladım, çok teşekkür ederim cidden yardımcı oldun çok sağ ol tekrardan ben az daha araştırıp mantıklı bir tercih yapayım.

Benim tam olarak bir hedefim yok bilgisayarla da 4 yaşından beri içi içeyim ancak öyle program yazılım bilgim çok değil bir bilgisayar bölümü okumak fena olmayabilir benim için de.

Evet bir korkumda bu yönde ya DGS olmazsa diye düşünüp mezuna kalmak geliyor aklıma, bilmiyorum gerçekten ne yapacağım...

Kaçıncı girişin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…