Şöyle söyleyeyim 4 yıllık bir bölüm için YKS'ye girdiğinde kaç tane dersten sorumlusun, DGS de sadece 2 adet dersten sorumlusun, bunlar Türkçe ve matematik. Her ikisinden de 500 soru ve toplam 100 soru çözmüş oluyorsun ve TYT'ye göre DGS'de yapılan sınavlar çok daha kolay oluyor. O yüzden bölüme göre farklılık gösterir, dediğim gibi yazılım veya bilgisayar mühendisliği düşünen birisi 2 yıllık bir bölümden DGS ile 4 yıllığa rahatça tamamlar. Tahminimce DGS ile yükseldiğinde 2. yıldan başlatırlar fakat benim bölümümde maalesef 0'dan başlatmış olacaklar ve toplamda 6-7 yıl okul okumuş olacağım.
Ben bundan şikayetçi değilim çünkü benim için iş olsun ama güç olmasın. Diğer insanlar ne düşünür bilemem fakat DGS diğer sınavlara göre daha kolay.
Kontenjan olayı da bölümden bölüme çok farlılık gösterir, hangi bölümden DGS ile yükselecekse o bölümü iyice araştırmalısınız. Ek olarak bazı üniversiteler kimini 2. yıldan başlatır kimini 1. yıldan başlatır kimini 3. yıldan başlatır, bazıları da 0'dan başlatır. Bunlarında iyice araştırılması gerekli.