2 senelik reçete ile gözlük alınır mı?

terileptil

Megapat
Yer
Ankara
Merhaba. 2 sene önce lens almak için reçete yazdırmıştım hazır gitmişken gözlük numarası da yazdırayım demiştim. O dönem gözlüğü değiştirmedim fakat şimdi gözlük yetersiz geliyor. 2 sene önce yazdırdığım lensler cam gibi gösteriyor ben de o yüzden aynı doktorun aynı gün yazdığı gözlük reçetesine göre gözlük almayı düşündüm. İnternette gözlük reçetesi geçerliliği 10 gün falan yazmışlar kafamda soru işareti oluştu.

2022 Aralıkta yazılmış gözlük reçetesi ile şimdi gözlük alamaz mıyım? SGK indiriminden faydalanmak çok umurumda değil zaten 100-150 lira falan veriyorlar herhalde olmasa da olur. Daha önce eski reçete ile gözlük yaptıran oldu mu? Teşekkürler şimdiden.

Bu arada gözlükleri Atasun Optik'te yaptırmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reçete süresi geçtiğinde SGK indiriminden faydalanılamıyor zaten sen de söylemişsin, ama onun haricinde reçetede gerekli tüm bilgiler yazıyorsa (numarası, açısı vs) alabilirsin problem olmaz. Ama 2 senede bir şeyler değişmiştir. Tekrar ölçtürmek en doğrusu olur, yoksa ileride farklı sorunlar yaşayabilirsin göz sağlığı konusunda.

Reçete süresi geçtiğinde SGK indiriminden faydalanılamıyor zaten sen de söylemişsin, ama onun haricinde reçetede gerekli tüm bilgiler yazıyorsa (numarası, açısı vs) alabilirsin problem olmaz. Ama 2 senede bir şeyler değişmiştir. Tekrar ölçtürmek en doğrusu olur, yoksa ileride farklı sorunlar yaşayabilirsin göz sağlığı konusunda.

Teşekkürler. İnternetten baktığımda kesin bir dille 10 günü geçmiş reçete ile gözlük alamazsınız yazmışlar da o yüzden konu açma gereği duydum ben de. Diğer mevzu da şöyle ben dün göz muayenesine gidip gözlük reçetesi yazdırdım fakat doktor çok kötüydü çok hızlı bir şekilde muayene etti ve taktığı mercekler de yeterince netleştirmedi görüşümü. Harfleri seçebiliyorum fakat yine de bulanıklık var dememe rağmen mercekleri çıkartıp reçeteyi yazdı hemen. 2 sene önce özele gitmiştim ve o gün hem lens hem gözlük reçetesi yazdırmıştım. Lensleri almıştım fakat gözlüğü almamıştım. Şimdi o yazdırdığım lensler hala sorunsuz cam gibi gösteriyor o yüzden aynı gün yazılan gözlük reçetesi de geçerliliğini koruyordur diye düşündüm ben. Dün doktorun yazdığı reçeteye gerçekten hiç güvenemedim. Zaten randevu aldığım doktor da değildi asistanlar muayene etti. 2 sene önceki gözlük reçetemde sferik 2 gözde de -2.5 iken dün yazılan reçetede -2 ve -2.25 ayrıca astigmat değerleri de farklı.

Dün fiyat bilgisi almak için Atasun'a gitmiştim yakın zamanda tekrar yolum düşerse eski reçete ile alıp alamayacağımı oraya da sorayım. Eğer alamazsınız derlerse artık başka zaman tekrar muayene olurum mecburen. Dediğin gibi sorun yok alabilirsiniz derlerse de yaptırırım büyük ihtimalle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı