Çözüldü 2 slot RAM ve 4 slot RAM farkı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EnEsFc161

Decapat
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi 2 slotlu ve 4 slotlu anakartlar var. 2 slotlu anakarta olan 2 adet RAM takmak istiyorsak iki slotunu da dolduruyoruz. Ancak 4 RAM slotlu anakartlarda RAM, genellikle 2. ve 4. slotlara takılıyor. Sormak istediğim bu ikisi arasında performans farklı olur mu? Olursa ne kadar olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 RAM slotlu anakartlarda RAM'in genellikle 2 ve 4. slotlara takılma sebebi dual channel desteğidir. Dual channel ile daha çok performans alırsınız.

Çok bi fark olur mu yani?
4 slotlu anakartta da doğru yere takarsanız hiçbir fark olmuyor, gene aynısını. Sadece adı üstünde 4 tane RAM takmanıza fayda sağlıyor. Şahsen 3 tane taktım.

Bende 2 slotlu kullanıyorum ileride 2. ramide alacağım.
2 slottan bir zarar gelmez, sadece arttıracağınız zaman "eskileri satıp, yenisini alma" derdiniz var.
16 GB'den 32 GB'ye geçmek biraz pahalı oluyor. 4 slot olunca benim gibi ucuza bir tane 8 GB alıyorsunuz ve çözülüyor sorun.

2 slottan bir zarar gelmez, sadece arttıracağınız zaman "eskileri satıp, yenisini alma" derdiniz var.
16 GB'den 32 GB'ye geçmek biraz pahalı oluyor. 4 slot olunca benim gibi ucuza bir tane 8 GB alıyorsunuz ve çözülüyor sorun.
Bende şu anda corsair vengeance ddr5 16 gb 5200mhz var aynısından bir tane daha alacağım zaten güzel bir ram testlerini falanda yaptım sıkıntısız yani.

Bende şu anda corsair vengeance ddr5 16 gb 5200mhz var aynısından bir tane daha alacağım zaten güzel bir ram testlerini falanda yaptım sıkıntısız yani.
Toplam 32 GB yeterli olur ozaman, 4 slotun manası yok. Güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı