2 Slotlu anakart için DDR4 RAM önerisi

CanMoran

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Cbs Operatörü
Buradan bazı arkadaşların da bildiği üzere Twitch yayını için bir bilgisayar topluyorum.

İlk başta elimde 2000TL gibi bir para vardı. Kasa, MSİ RX470 ekran kartı ve MSİ B250M Gaming PRO ana kart aldım.

Tabi ana kartı acele ile aldığım için pişmanlık değil ama bir düşünce var kafamda. Bu ana kart da 2 adet RAM slotu bulunuyor, ben normalde 8x2=16 GB RAM almayı düşünüyordum fakat bu şekilde alırsam ileride geliştirme imkanım olmuyor. Ben de tek parça 16 GB RAM alıp ileride yanına bir 16 GB daha ekleyebilirim diye düşündüm. Tabi teknik bilgim olmadığı için önce bir size sormak istedim. İşlemci olarak Ryzen 5 1400 alacağım. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, umarım yazım hatası sebebi ile ceza almam. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek soket 16GB 3000 MHz Ram'lerde o kadar farketmez. Şahsen ben 16GB öneririm. DDR4 uzun yıllar kullanılacak bir teknoloji bir Ram uzun yıllar kullanılacak. En kötü 5-10 yıl sonra Rami 2. el satarsanız daha rahat satılır. Şuan 4GB DDR3 Ram'lerdense 8GB DDR3 Ramlerin tercih edilmesi gibi.

Ancak 5 sene boyunca çift kanaldan faydalanamayacak, o da var.

Eline para geçtiğinde 5 sene beklemez aynısından bir tane daha takar. Ben şahsen 2x8 alıpta sonra yetmediğinde elimden çıkarmakla uğraşmazdım. Şu an kullandığım sistemdeki RAM'ler yetmediğinde benim yapacağım bu olacak çünkü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı