2. SSD taktıktan sonra format atmak gerekir mi?

Fischer35

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda 500 GB Samsung 3100/2600 SSD mevcut. Sorun şu ki hafızası dolmak üzere. Ben başka bir model alıp verileri aktarmak vs. yerine ekstra 1 TB Samsung SSD takmak istiyorum. Sorularım ise şunlar:

1- Bunu yapabilir miyim? Yapmamın bir zararı sakıncası var mı veya sağlıklı mı?
2- Bunu yapmam format atmamı gerektirir mi? Yoksa taktığım gibi C ve D diskleri gibi farklı bir disk mi görürüm?
3- Eğer farklı bir sürücü olarak görürsem C veya D ile bunu birleştirebilir miyim?
4- Bilgisayarıma ikinci bir SSD takılabiliyor mu?

Sorularım bunlardır arkadaşlar. Ayrı olarak fikirlerinizi de duymak isterim. Onun dışında bilgisayar özelliklerimi aşağıda görsel olarak paylaşıyorum:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    114,7 KB · Görüntüleme: 277
İşletim sistemini yeni aldığın SSD'ye kurmayacaksan formata da gerek yok. Aslında kuracaksan da formata gerek yok bu işi çözen programlar mevcut. İşin özü yeni SSD'ye Windows'u kurmayacaksan formata da gerek yok. Kuracaksan da ister format at ister yardımcı programlarla işletim sistemini yeni SSD'ye geçir.(Ne kadar sağlıklı bilgim yok)

C ve D'yi yeni aldığınız SSD ile birleştiremezsiniz. İki farklı sabit diske ait birimleri birleştiremezsiniz.

Yeni aldığın SSD'ye Windows kuracaksan format atmalısın evet. Kurmayacaksanda bilgisayardan başlat butonuna sağ tıkla disk yönetimini aç ve yeni taktığın diski oradan seç (genelde siyah çizgi ile üstü çizili açıklama kısmında ayrılmamış yazar) sağ tıkla ve yeni basit birim oluştura bas öylece formatla.

1-yapabilirsin bir sorun olmaz.
2-yeni SSD'ye Windows kurmayacaksan gerek yok SSD'yi taktıktan itibaren bilgisayarına SSD'yi tanımlayıp harf atayacaksın normal depolama olarak görünecek.
3-yapabilirsin ama ben bilmiyorum.
4-anakartında 1 adet M.2 slotu var ikincisini sadece SATA SSD takabilirsin.

Teşekkür ederim hepinize öncelikle. Peki bilgisayarıma takacağım 1 TB ikinci bir ssd için önerin var mı? Link yollayabilir misin?
Bu arada windows kurmayacağım. Sadece depolama alanı olarak kullanmak istiyorum.

Merak ettiğim diğer bir husus ise, bu diske C'ye yüklediğim gibi oyun veya program vs. yükleyebilir miyim?

1500 liraya kadar çıkabilirim diye düşünüyorum ama çok önemli bir şeyse ve daha fazla vermem gerekiyorsa da veririm. Onun dışında bu son takacağım ssd'nin bilgisayara hız anlamında vs faydası olur mu? Bir de 16 gb olan ram'i toplamda 32 gb yapsam faydası olur mu oyun oynarken falan filan?

Bütçeniz nedir?

Evet kurabilirsiniz.
Desteğiniz için teşekkür ederim bu arada.

Çok RAM'e yüklenen oyunlar oynamıyorsanız şu an gerek yok.

Kingston Fury Renegade SSD (1 TB) anakart ve işlemci PCI'e 4.0 ise tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…