2 SSD'yi birleştirmek mümkün mü?

JusttBugraa

Hectopat
Yer
Balıkesir/Edremit
Daha fazla  
Meslek
Antrenörlük
2 Adet Samsung 970 Evo 500GB alarak bunu tek 1 SSD gibi 1TB olarak biçimlendirmek mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yapabilirsiniz buna RAID 0 deniyor samsung magician içinde buna dair bir sihirbaz olmalı PC'yi açamadığımdan bakamıyorum ama siz bi araştırın.

Benim tercihim iki farklı depolama alanı olarak kullanın böylece biri yük altındayken diğeri boşta kalır.

RAID ile olabilir belki hocam RAID teknolojisi destekleyen anakart ve işlemciniz var ise iksini birleştirebilir.

RAID ile olabilir belki hocam RAID teknolojisi destekleyen anakart ve işlemciniz var ise iksini birleştirebilir.
Çeto Türk Telekom internet forumundan gördüm seni Maşallah herkesin derdine deva oluyorsunuz

RAID 0 ile yapabilirsin. Eğer ankartın ve işlemcin destekliyor ise biostan ahci yerine Raid bölümünü seçip iki diski birleştirebilirsin.

Donanımın ve yazılım desteği varsa evet bilgisayar tek bir SSD gibi görebilir

Evet yapılır ama dezavantajını göze almanız gerekiyor. Disklerden biri bozulursa diğerinin içindeki veriler de bozuluyor. Avantajı ise 2 diski aynı anda kullandığı için 2 kat daha hızlı oluyor. Eğer kişisel dosyalarınız yoksa tavsiye ederim. Bilgi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…