Monster Abra A7 V11.1 laptopumda 256 GB M.2 SSD mevcut ve C;(200) & D;(37) şeklinde ayırıp kullanıyorum. Şimdi 2. SSD'yi takacağım. C alanını büyütmek istediğim için onu da C'nin üzerine eklemek istiyorum. Format atmadan ya da verileri kaybetmeden yapabilir miyim?
Ya da;
Geçici olarak SSD'yi (E) şeklinde ayırdım. Oyunları buna yükleyip kullanabilir miyim? Performans kaybı yaşar mıyım?
Üzerine eklemek gibi bir seçenek mümkün değil. Ben olsaydım 37GB olarak ayırıp kullandığım bölümü yeni SSD'ye aktarıp o bölümü siler, yeni SSD'ye de oyun vs. yüklerdim, depom olurdu.
Tamamen aynı olan modeller ''RAID'' yoluyla performanslarını birleştirebiliyorlar. Sizin elinizde her yönden farklı iki depolama birimi mevcut. Dolayısıyla böyle bir işlem yapmanız mümkün değil.
Oyunları herhangi başka bir SSD'ye taşırsanız perfotmanstan ödün vermeden kullanabilirsiniz. D diskini C'ye ekleyip yeni bir D diski oluşturun yeni SSD'nizle.
Oyunları herhangi başka bir SSD'ye taşırsanız perfotmanstan ödün vermeden kullanabilirsiniz. D diskini C'ye ekleyip yeni bir D diski oluşturun yeni SSD'nizle.