2 tane SSD olan sisteme format atmak

Leonardooo

Hectopat
Sistemimde 500GB M.2 SSD ve de 1TB SATA SSD var ve bilgisayarıma temiz kurulum yapmak istiyorum. Windows 11 kurulum ekranında disk bölümüne geldiğimde M.2 SSD'yi biçimlendiririm sonra bölümlerini silip yeni bölümler oluştururum. Bu yaptıkları mı SATA SSD'ye de yapmam gerekiyor mu yoksa sadece biçimlendirmem yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biçimlendirmenize gerek yok. Eğer ki ikisini de sıfırlayacaksanız, gördüğünüz bütün bölümleri silin daha sonra kuracağınız diski seçip kur demeniz yeterli. Eğer ki sadece M.2 diski sıfırlayıp kuracaksanız M.2 diskin bölümlerini silip kur demeniz yeterli.

Gördüğüm tüm bölümleri sildiğim zaman

Disk 0 Ayrılmamış alan (SATA)
Disk 1 Ayrılmamış alan (M.2)

Olarak 2 bölüm kalıyor Disk 1'e tıklayıp yeni botununa basıp Windowsun otomatik bölümler açmasını sağlamam yeterli yani

Disk 0'a dokunmama gerek yok

Doğru mu anladım ?

Disk 1'i seçip ileri demeniz yeterli yeni falan demenize gerek yok. Sistem kurulduktan sonra disk yönetiminden boş olan (1 TB) diski seçip biçimlendirmeniz yeterli.

Dostlar Technopat'ın bir videosunda "Yeni" butonuna tıklayıp ek bölümler oluşturuyor. Diğer Videoda ise butona tıklamadan devam ediyor

ikilemde kaldım hangisini yapmalıyım ?

Windows'u hangi diske kuracaksanız onu seçip ileri demeniz yeterli. Diğer diske de tıklayıp yeniye tıklayın.

Windows'u hangi diske kuracaksanız onu seçip ileri demeniz yeterli. Diğer diske de tıklayıp yeniye tıklayın.
Diğer diskte neden Yeniye tıklamam gerekiyor hocam. Windowsu kurduğum sürücüye yapıyordum hep

Her video'da farklı yapmışlar hocam iyice kafam karıştı

Diğer diskte neden Yeniye tıklamam gerekiyor hocam. Windowsu kurduğum sürücüye yapıyordum hep

Her video'da farklı yapmışlar hocam iyice kafam karıştı
Tıklamak zorunda değilsiniz. Tıklamadan kurarsanız bu bilgisayarda ilk başta gözükmez. Daha sonrasında disk yöneticisi üzerinden biçimlendirirseniz gözükür. Sonradan da yapabilirsiniz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…