hocam konuyu az tekrar bir hortlayatım yardımcı olan olabilir belki. iki tane ssd nin hiçbirine mac kuramıyordum ne yaptım ne ettim olmuyordu en son aklıma ssd yi taşınabilir kutuya takıp usb den yüklemek geldi ve sonunda başarmıştım yükledim oldu sandım ama gel gelelim hdd yi pcde slotlarına tekrar taktığımda boot edemiyorum başlatmıyor. anladımki benim sorunum bios ayarlarından. üşenmeden bios ayarlarını nasıl yapabileceğimi anlatacak bir delikanlı varmıdır? iyi forumlar
Merhaba, anakart haricinde aynı özelliklere sahip bir sisteme hackintosh kurulumu yaptım, i7-4790 çok efektif çalışıyor. Biraz uğraşırsanız "Vanilla" kurulum konusunda başarıya ulaşacağınızdan şüphem yok.
Asus' un BIOS ayarlarına çok hakim değilim ancak genel geçer kuralları madde madde anlatmaya çalışacağım;
-Öncelikle BIOS' ta "default settings" seçeneği ile normal ayarlara alınız.
-Hackintosh kurulumuna girmeden önce Windows kurulumunu yapmanızı ve hatta kurulu bir Windows sistem söz konusuysa, kurulu diskin anakartla bağlantınızı kesmenizi tavsiye ederim.
-BIOS' un güncel olduğundan emin olunuz.
-http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=5545
Bu adresten macOS El Capitan indirebilir ve win32diskmanager ile usb diske yazabilirsiniz. Buradaki disk imajını önermemin sebebi ön yükleme için gerekli olan çoğu şeyi içinde barındırması.
-BIOS' ta "Advanced" sekmesi içindeki ayarlar şu şekilde olmalı.
VT-d (varsa) = Disabled
EHCI Hand-off= Enabled
xHCI= Enabled
Legacy USB support= Enabled "Önemli not: Kurulum yaparken usb 2.0 portu kullanın"
SATA mode =AHCI (sorununuz bu ayardan kaynaklı olabilir)
-"Boot" sekmesindeki ayarlar şu şekilde olmalı
Fast Boot=Disabled
-"CSM" sekmesi altındaki ayarlar
Bood device control: UEFI or Legacy OPROM
tüm seçenekler: UEFI First
-"Secure Boot" sekmesi altındakiler
Os Type: Other OS
Bu ayarları yaptıktan sonrası artık size kalıyor, kolay gelsin