2 Tane SSD'ye Windows ve macOS Kurma

snr3346

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Elimde kullanmakta olduğum bir masaüstü bilgisayarım var ve iki tane SSD hard diskim var. Özellikleri aşağıda yazdığım gibi ben bu bilgisayarıma hem windows hem de os işletim sistemi kurmak istiyorum. İstediğimde win istediğimde mac olarak kullanmak istiyorum. Hangi iOS sürümünü ve nasıl yüklemem gerektiği konusunda yardımcı olacak birileri var mıdır? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

İşlemci:Intel(R)_Core(TM)_i7-4790_CPU_@_3.60GHz
Anakart:ASUS H81M-K
Nvidia GeForce GTX 750 Ti
hdd:Kingston HyperX Fury 120 GB SSD ve CORSAIR 120 GB SSD
bellek:8GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin uyumlu. Birinci diske Windows, ikinci diske kurulum yapmadan önce Anakarta bağlı Windows diskini sök ikinci diske macOS kur. Kurulumdan sonra Windows diskini bağlayabilirsin.
İşletim sistemi seçimlerinde F8 ile macOS olana geçebilirsin. Biostan varsayılan Windows yaparsın veya macOS senin seçimine bağlı. Rehberleri incele.

Merhabalar. Elimde kullanmakta olduğum bir masaüstü bilgisayarım var ve iki tane SSD hard diskim var. Özellikleri aşağıda yazdığım gibi ben bu bilgisayarıma hem windows hem de os işletim sistemi kurmak istiyorum. İstediğimde win istediğimde mac olarak kullanmak istiyorum. Hangi iOS sürümünü ve nasıl yüklemem gerektiği konusunda yardımcı olacak birileri var mıdır? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

İşlemci:Intel(R)_Core(TM)_i7-4790_CPU_@_3.60GHz
Anakart:ASUS H81M-K
Nvidia GeForce GTX 750 Ti
hdd:Kingston HyperX Fury 120 GB SSD ve CORSAIR 120 GB SSD
bellek:8GB RAM
Öncelikle BIOS güncellemesini yapın. Anakartta UEFI seçin ve hem Windows hem de MacOS'u UEFI olarak kurun. Kurulumlar sırasında sürücüleri sökmeye gerek yok. İlk yapmanız gereken BIOS ayarları olmalı. Windows neredeyse her ayarla çalışır ancak MacOS bazı ayarların Enable/Disable olmasını ister. Sistem gayet güzel, El Capitan ve Sierra çok iyi şekilde çalışacaktır.
Açılışta boot etmek istediğiniz hardı seçip basmanız yeterli. Bende varsayılan olarak MacOS tanımlı. Power düğmesine bastığımda direk ona açılıyor. Windows'a geçmek istediğimde F11(her boardda değişiktir, kimi F8 kimi F12) basıp Windows'u açıyorum.
Hackintosh kurmak biraz bilgi ister. İlk olarak Virtual Machine'e Mac kurup, orada Sierra yükleme diski yaratıp, kurulum yapılabilir.

hocam konuyu az tekrar bir hortlayatım yardımcı olan olabilir belki. iki tane ssd nin hiçbirine mac kuramıyordum ne yaptım ne ettim olmuyordu en son aklıma ssd yi taşınabilir kutuya takıp usb den yüklemek geldi ve sonunda başarmıştım yükledim oldu sandım ama gel gelelim hdd yi pcde slotlarına tekrar taktığımda boot edemiyorum başlatmıyor. anladımki benim sorunum bios ayarlarından. üşenmeden bios ayarlarını nasıl yapabileceğimi anlatacak bir delikanlı varmıdır? iyi forumlar

hocam konuyu az tekrar bir hortlayatım yardımcı olan olabilir belki. iki tane ssd nin hiçbirine mac kuramıyordum ne yaptım ne ettim olmuyordu en son aklıma ssd yi taşınabilir kutuya takıp usb den yüklemek geldi ve sonunda başarmıştım yükledim oldu sandım ama gel gelelim hdd yi pcde slotlarına tekrar taktığımda boot edemiyorum başlatmıyor. anladımki benim sorunum bios ayarlarından. üşenmeden bios ayarlarını nasıl yapabileceğimi anlatacak bir delikanlı varmıdır? iyi forumlar
Merhaba, anakart haricinde aynı özelliklere sahip bir sisteme hackintosh kurulumu yaptım, i7-4790 çok efektif çalışıyor. Biraz uğraşırsanız "Vanilla" kurulum konusunda başarıya ulaşacağınızdan şüphem yok.
Asus' un BIOS ayarlarına çok hakim değilim ancak genel geçer kuralları madde madde anlatmaya çalışacağım;
-Öncelikle BIOS' ta "default settings" seçeneği ile normal ayarlara alınız.
-Hackintosh kurulumuna girmeden önce Windows kurulumunu yapmanızı ve hatta kurulu bir Windows sistem söz konusuysa, kurulu diskin anakartla bağlantınızı kesmenizi tavsiye ederim.
-BIOS' un güncel olduğundan emin olunuz.
-http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=5545
Bu adresten macOS El Capitan indirebilir ve win32diskmanager ile usb diske yazabilirsiniz. Buradaki disk imajını önermemin sebebi ön yükleme için gerekli olan çoğu şeyi içinde barındırması.
-BIOS' ta "Advanced" sekmesi içindeki ayarlar şu şekilde olmalı.
VT-d (varsa) = Disabled
EHCI Hand-off= Enabled
xHCI= Enabled
Legacy USB support= Enabled "Önemli not: Kurulum yaparken usb 2.0 portu kullanın"
SATA mode =AHCI (sorununuz bu ayardan kaynaklı olabilir)
-"Boot" sekmesindeki ayarlar şu şekilde olmalı
Fast Boot=Disabled
-"CSM" sekmesi altındaki ayarlar
Bood device control: UEFI or Legacy OPROM
tüm seçenekler: UEFI First
-"Secure Boot" sekmesi altındakiler
Os Type: Other OS

Bu ayarları yaptıktan sonrası artık size kalıyor, kolay gelsin :)

Merhabalar, @Ali Güngör @Recep Baltaş güncel sayılabilecek lenovo marka laptop'um var. Makalesinde MacOs Sierra sürümü için güncel olarak çekilmiş bir video yok. Rehber de detaylı anlatılmış eğer uygun görürseniz laptop'umu güncel rehber çekimi için ulaştırabilirim. Tahminimce şuan CES 2017 olduğundan yoğun bir programınız olabilir.

Lenovo / Z50-70
İşlemci:İ7 4510U 2GHz TurboBoot 3.2Ghz
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 840M 4GB 1920 x 1080p Ekran
HDD: 1Tb + 8 GB Hybrid Drive
Bellek:8GB DDR3 RAM

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı