2 TB HDD / 1 TB SSD hangisi daha mantıklı?

Concord meta s series. Kullanıyorum hocam.

SSD kısa ömürlü olur.

O yüzden 120 GB veya 240 GB SSD alacaksın.

Windows ve programlar için bir de online oyunlar için kullanacaksın. HDD ile ani FPS düşmesi yaratıyor Online oyunlar.

2 TB'de HDD alacaksın ucuza, hikayeli oyunlar, filmler ve diğer depolama şeyleri için duracak.

İlk defa duydum vallahi hocam. Benim piyasayı çok bilmememden kaynaklı bir şey mi yoksa Türkiye'de satışı az olan bir ürün mü orasını bilemiyorum tabii.

Vallahi tanıdık bilgisayarcıdan aldım bundan önce bir tane daha almıştım onun sağlığı 83'e düştü 12 TB veri yazmıştı şimdi bunu 8 ay oldu alalı bunda öyle bir problem yaşamadım maşallahı var memununum.

Mevcut sistemimde 500 GB SSD bulunmakta hocam. Singleplayer oyunları ' yükle - oyna - sil - başka yükle ' mantığıyla ilerleyeceğim için HDD daha mı mantıklı olur diye düşündüm. Windows , Online oyunlar ve programları SSD içinde tutacağım zaten.

Maşallah diyelim yine hocam umarım nice nice seneler bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hangi markayı kullanıyorsunuz hocam? Ben baktığımda sektörde iyi denilebilecek Toshiba P300 veya WD Blue olduğunu gördüm. Bir de ek olarak sesi çok rahatsız ediyor mu?
Seagate. Sesi hiç rahatsız etmiyor. Bir de 2.5 inç benim ki.

SSD kalitesine göre değişiklik gösterdiğini gayet iyi biliyorum. Toshiba P300 veya WD Blue kullanan birileri varsa ve cevap verebilirse çok tatlı olur. İnternette seslerine baktığım zaman anormal sesler yansıtılıyor. Gerçekten böyle mi yoksa karalamak için mi?

HDD kanadında ;

SSD kanadında ;

Arasında kaldım. Samsung Evo serisinin en iyi ssd modelleri arasında olduğunu biliyorum ama hikaye tabanlı oyunlar için 1 TB çöpe atmaya değer mi bunu bilemedim açıkcası.

Amin hocam teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…