2 TB HDD mi, 1 TB SSD ya da M.2 SSD mi?

Skyress

Megapat
Yer
Duchy of Toussaint
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde yer olmadığı için hard disk ya da SSD almak istiyorum. Fakat sizce hangisi daha iyi olur? Model de önerirseniz sevinirim. Hard disk alırsam 2 TB almayı düşünüyorum.

Şu anda sistemimde bu diskler mevcut;

M.2 SSD: PNY CS3030 500 GB.
HDD: Western Digital Caviar Blue 1 TB 7200 RPM.

1 tb M2 kullanıyorum bilgisayarımı aldığım günden beri, memnunum. Size de öneririm. Tabi kullanım alışkanlıklarınızı bilmeden yorum yapmak pek kolay değil.

Şahsen 1TB M.2 SSD alırdım ben olsam. 2.5 TB yetecektir bence. Ne için kullandığınızı bilemiyorum elbette.

1TB HDD'niz zaten var. Ben m.2 kullanıyorum 2 senedir. HDD eziyeti çekmeyi kesinlikle doğru bulmuyorum.

2 TB ihtiyacınız varsa HDD alın, aradaki 1 TB fark çok da etkilemez diyorsanız SSD daha iyi olacaktır. İhtiyacınız varken birkaç saniyelik farklar için yer kaygısına düşmek mantıklı değil.
Fark birkaç saniyelik değil yalnız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da görüleceği üzere SSD'li sistem 15 saniyede açılırken HDD'li olan 152 saniyede açılmış.

@erme sistemi aldığı HDD'ye mi kuracak peki? Sistem kurulu değilse nasıl kullanıyor?
Ben de M.2 kullanıyorum, 5-6 saniyede açılıyor. SATA 10 saniye civarı açılıyordu, HDD yanlış hatırlamıyorsam 1 dakika civarında. Oyun oynarken bu kadar fark hissedilmez. İhtiyacı varsa 2 TB alması daha mantıklı. Arada 1 TB fark var.

@erme aradaki hız farkını ben de biliyorum. Söylemeye çalıştığım şey direkt HDD alması değil zaten. Söylediği şeyler arasında 1 TB fark var. İhtiyacına göre hareket etmesi daha mantıklı.

Depolama için HDD. İşletim sistemi için SSD. Bence depo için HDD alın. Ama seagate barracuda almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…