2 TB M.2 SSD Tavsiyesi

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Depolama amaçlı yani online oyunlar hariç kalan oyunları kurmak için 2. bir M.2 SSD almak istiyorum.
Anakartım B550 bir ade PCI-e 4.0 slot var orası da dolu zaten. 1 TB Samsung 980 Pro var.

2. M.2 slotum ise PCI-e 3.0 buraya takacağım.
Takacağım bu SSD'yi PCI-e 4.0 alsam zaten sınıra takılacak ve 3.0 gibi çalışacak. 3.0 ile 4.0 2 TB SSD'ler arasında aşağı yukarı 800 ile 1000 TL gibi bir fark oynuyor.
Anakartımı değiştirir miyim bilmiyorum. Değiştirme ihtimaline karşı ileriye dönük 4.0 bir SSD mi alayım yoksa 3.0 SSD her zaman yeterli kalır mı? Sadece oyun kurmak değil bu arada amaç.

Bu arada aklımdaki SSD'ler de şunlar:

Sistemin kurulu olduğu SSD zaten en üst seviye olduğu için depolama için olanı çok yüksek bir şey almayı düşünmüyorum. Hoş bundan sadece 1 ay önce 980 Pro'nun 2 TB olanı Amazon'da 3400 TL gibi bir şeydi. O zaman fırsat olmadı almaya...

Neyse önerileri bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirme konusunda kararsızım. Yani değiştirsem bile yeni sokete vs geçersem ancak değiştiririm. Yoksa Anakart her hali ile yeterliyken değiştirmeye lüzum yok...
PNY 4.0 genelde beğenilmiş ama crucial ile kıyaslandığında ne kadar iyi orasını bilemiyorum tabi. 3.0 için Samsung larda çok yüksek. Ayrıca sata SSD ler dahi 2 TB noktasında 2000-2200 civarlarından başlıyor kaliteli olanlar. O yüzden sataya hiç gerek yok diye düşünüyorum.

Bu arada PNY 3040 araştırdığımda gayet başarılı olarak görünüyor bu arada. Bundan kaynaklı 3.0 a 2700-2800 vermek yerine 4.0'a 3200 vermek sanki daha mantıklı gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı