2 TB SSD tavsiyesi

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
İşletim Sistemi
Açıkçası aldığım 5 TB HDD'yi kutusunu bile açmadan iade ettim, işimin garanti olmasını istiyorum. 2 TB SSD istiyorum, harici olarak kullanacağım. Beklediğim tek şey uzun ömür ve F/P, açıkçası QVO disklerin uzun ömür (şu 4'lü hücreler asıl amacım depolama olmadığı için korkutuyor beni), EVO disklerin ise F/P olarak zayıf gördüğüm içim eledim listeden. Kullanım amacım oyun depolamak, belki video kaydı alıp onları düzenlemek olduğu için aktif olarak kullanılacak. Tavsiyeleriniz nedir bu konuda?

Elimde 3.1 SATA kutusu mevcut, uygun fiyatlı M.2 yakalarsam M.2 kutusu da alabilirim sıkıntı değil, Adata swordfish dikkatimi çekti M.2 olarak, okuma yazma hızları kutuda kullanacağım için 1 Gb'ın üstünde olması yeterli, uçuk kaçık şeylere ihtiyacım yok. Sadece uzun ömür ve düşük sıcaklık (aman aman gerekli değil) bekliyorum. SATA, M.2 arasında tercihi size bırakıyorum, karar veremedim.

Son olarak ileride SSD fiyatlarında %20 düşüş yaşanacak diyorlar ve bu kapasite düşünüldüğünde 500 GB daha SSD alma bütçesi çıkarıyor bana. Bu ne zaman olacak ona göre bekleyebilirim de. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung'un M.2 SSD'lerine bakın. Ayrı bir SSD kutusu alın.

İfadeler: RPM
Crucial BX 500 2 TB Web'de bakınırken bu modeli buldum, satıcı güvenliyse fiyatı iyi geldi, sizce beklenmeli mi bu düşüş zamanı? Ayrıca bu SSD'nin bir sorunu var mıdır?
Samsung'un M.2 SSD'lerine bakın. Ayrı bir SSD kutusu alın.
Samsung'lar gereksiz pahalı ama kaliteli, yüksek hızlar gerekli olmadığından acaba dedirtiyor bana. Kasamda PM981a var zaten, cidden Samsung mu bakmalıyım?

@Kemânkeş- @RPM @İntelStokFan bütçe belirtmeme sebebim en F/P ürünü bulmak. Buraya 1500 TL yazsam SSD bulamayacağımı bildiğimden yazmadım. Peki 500 TL fark ile 860 EVO mantıklı mı? F/P gelmiyor bana hiç.

O SSD kronik sorunlu.

Hocam F/P diye genişletirsek 5000 liraya 6000 liralık performans veren ürün bulur atarım. Neticede F/P ucuz demek değil, bütçe lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…