2 TB ve üzeri hard disk tavsiyesi

Armiz

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
B550M Pro VDH
İyi akşamlar. Bilgisayarda KC3000 1TB SSD var ancak depolama için bir tane de hard disk almayı düşünüyorum. Aynı zamanda hikayeli oyunlar oynayacağım, online oyun oynanmayacak. Muhtemelen SSD al HDD alma diyen arkadaşlar olacaktır ama dediğim gibi depolama için yetmeyeceğini düşündüğüm için 1 tane daha SSD düşünmüyorum. Bütçe olarak 2TB için 1500, 4 ve üzeri için de 2500-3000 civarı düşünüyorum. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarınızda zaten 2 adet M.2 girişi yok mu? Onları doldurup HDD düşünün bence.
Evet ancak bahsettiğim gibi hemen dolunca ne silsem diye düşünmek istemediğim için açıkçası harddisk düşündüm. Şöyle kısa bir araştırma yaptım, ikinci slot için minimum 2TB olacak şekilde karşıma çıkan en düşük fiyat 3000TL oldu ki o SSD de hız olarak çok bir şey vaad etmiyordu.

4 TB disk için RPM'den kısılıyor. Oyun oynayacaksanız önermem. 2 TB için klasik Seagate Barracuda ideal olacaktır. Yenilenmiş ürün olmamasına dikkat edin. O yüzden spesifik olarak değil de fiyat karşılaştırma linki attım.

4 TB disk için RPM'den kısılıyor. Oyun oynayacaksanız önermem. 2 TB için klasik Seagate Barracuda ideal olacaktır. Yenilenmiş ürün olmamasına dikkat edin. O yüzden spesifik olarak değil de fiyat karşılaştırma linki attım.
WD Blue 2TB nasıldır peki? Genel olarak en iyilerden biridir falan diye görmüştüm.
WD Blue 2TB veya Seagate Barracuda 2 TB alabilirsin. İkisinin de iyi HDD'ler olduğunu düşünüyorum.
Dediğiniz gibi WD blue tarafında iyi yorumlar görmüştüm ancak Seagate için aynı şeyi söyleyemem :)

WD Blue 2TB nasıldır peki? Genel olarak en iyilerden biridir falan diye görmüştüm.

Dediğiniz gibi WD Blue tarafında iyi yorumlar görmüştüm ancak Seagate için aynı şeyi söyleyemem :)

Araştırdığım kadarıyla ikisi de en çok tercih edilen HDD'ler arasında ancak benim de kararım WD Blue olurdu hatırladığım kadarıyla en çok WD özellikle WD Blue'nun ismini duydum. :)

Araştırdığım kadarıyla ikisi de en çok tercih edilen HDD'ler arasında ancak benim de kararım WD Blue olurdu hatırladığım kadarıyla en çok WD özellikle WD Blue'nun ismini duydum. :)
Valla şöyle bir baktım 7200RPM, 256MB önbellekli olacak şekilde birkaç tane Seagate buldum ancak dediğim gibi kalite olarak nasıldır hiçbir fikrim yok, yoksa 6TB 2600 lira mesela :)

Vallahi şöyle bir baktım 7200RPM, 256MB önbellekli olacak şekilde birkaç tane Seagate buldum ancak dediğim gibi kalite olarak nasıldır hiçbir fikrim yok, yoksa 6TB 2600 lira mesela :)

YouTube'dan falan bakıp kullanıcı yorumlarini degerlendirmek lazım ancak unutmayalım ki teknoloji şans işidir kiminin HDD'si 8-10 yıl giderken kiminin ki 1-2 sene de patlayabiliyor. Kaliteden şaşmamak lazım diye düşünüyorum.

Peki Kingston NV2(2600 TL) ve Hi-Level HLV(2700TL) için yorumlarınız ne olur? 2TB olarak baktığımda en uygun bu ikisi çıkıyor karşıma. PCI 4*4 olmasına rağmen 3*4'lerden daha uygun fiyatları. Ki zaten anakartın ikinci SSD slotu 3*4 yani hız olarak önemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı