2 TB veya 3 TB Sabit disk önerisi

Makaleler
1
Merhaba, birkaç oyun satın aldım ve diskim dolu olduğu için indiremiyorum. Şu an Toshiba P300 3 TB kullanıyorum ve sesli çalışıyor. Önerebileceğiniz marka/model var mı?

Depolama cihazlarım;

• Samsung 960 Evo 500 GB
  • Samsung 850 Evo 250 GB M.2
  • Toshiba P300 3 TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Toshiba P300 bildiğim kadarıyla o kadar sesli çalışmıyor. Kasa kapaklarını kapattığınızda halen dışarıdan sesi duyabiliyor musunuz? Eğer çok sesli diyorsanız Seagate Barracuda alın ama yüksek kapasiteli disklerde sesli çalışması bildiğim kadarıyla kronik bir sorun ve çözümü yok. Sizi rahatsız etmemesi gerekir normalde.

P300 3 TB modeli yükte 28 dB gürültü oranına sahip. Boyut yükseldikçe gürültü oranı yükseliyor fakat 28 dB bir harddisk için gürültülü bir oran değil. Ayrıca Toshiba P300'ün sadece 1, 2 ve 4 TB modellerini kullanmış biri olarak rakip disklere göre daha sessiz çalıştığını söyleyebilirim. Barracuda serisinden ağır şekilde uzak durmanızı öneririm. Depolama amaçlı kullanılacaksa ve hızdan ziyade sessizlik/dayanıklılık önemliyse 5400 RPM bir disk öneririm. P300'deki ses nasıl bir ses? Kafa sesi mi yoksa titreşim sesi mi? Harddiski 4 vida yerinden kasaya montelediğinden emin ol. İstersen vida yerlerine yalıtkan bir malzeme kullanarak titreşimi ve gürültüyü düşürebilirsin.

Son düzenleme:
Geç cevap verdim kusura bakmayın canı sıkılan bir moderatör ceza atma gereği hissetmiş. Şuan sabit diski plastik yuvasına koyup bölmesine soktum belki sesi ondan yapıyor olabilir ancak titreme sesi değil takırtı sesi geliyor.

Performans olarak P300'ten çok memnunum 205 MB/s okuma ve 200 MB/s yazma alıyorum, vidalama işlemini yapamıyorum çünkü kasayı geçiştirmelik ucuz bir şey aldım disk montajlama yeri yok.

Tıkırtı sesi geliyorsa bu disk kafasından ve bobin yatağından geliyor demektir. Bu diskin kronik problemiyle ve yapısıyla alakalı bir durum. Titreşim sesi geliyorsa belirttiğim yönergeleri uygulayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…