2 TB WD bozuk sektörlü diskte bozuk bölümler kapatılabilir mi?

turancen

Megapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, 2TB WD disk var elimde, bozuk sektör oluştu kaldı öyle, dosya atarken günler sürüyor, ben bunda bozuk sektörü kilitleyip, bozuk olmayan alanları kullanmak istiyorum. İçinde şu anda 100GB veri var, bozuk alanda mı hiç bilmiyorum, bu işlem sonrası kullanmak sorun çıkarır mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni 4TB taşınabilir disk aldım yolda geliyor. > Toshiba Canvio Partner 4 TB taşınabilir 2, 5 inç harici HDD, USB 3.2 Gen 1, Mac ve Windows ile uyumlu, USB ile çalışır : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Bozuk sektör olan 2TB model bu > Amazon.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:

Diski hiçbir şekilde kullanmanı önermem. Bozuk sektörleri kapatsan bile. Çünkü o sektörler sen kapattıkça yayılma riski var.

Yazılım, donanım olmadan yapamazsın eğer gerçekten önemli verilerse benimle iletişime geçebilirsin.

Yazılım, donanım olmadan yapamazsın eğer gerçekten önemli verilerse benimle iletişime geçebilirsin.
Önceden bir sefer yapmıştım 500gb disk vardı. Şimdi ise sormadan yapmak istemedim, malum 2tb disk. İçinde sevdiğim behzatç arşivim var, gitmesini istemem.

Anladım dostum dediğim gibi internetteki yazılımlarla bir şeyler yapılabilir ama genelde 100%'e yakın bi' kurtarma işlemi çok zor ve yazılım tabanında dosya formatı da değişiklikler gösteriyor mesela internetten bulup kullanacağın yazılımla video vs. kurtarmak zor olabilir. Eğer ilgileniyorsan bu işi profesyonel şekilde yapan bir firmada çalışıyorum "PC-3000" adlı bir cihaz var internetten bakabilirsin bu işin en ileri seviyesinde kullanılan bir data recovery cihazı eğer önemliyse senin için disk içerisindekiler bir el atabilirim, doğruyu söylemek gerekirse forum üzerinden nasıl iletişime geçilir onu dahi bilmiyorum.

Ben kendim bir bakim, bu hafta sonu, olmazsa sonradan sana özelden mesaj atarım, teşekkür ederim mesajın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…