2 TB WD HDD Formatlanmıyor

130681

Kilopat
Merhabalar. 2 TB harici WD Elements hard diskime erişemiyorum. Arada sırada bilgisayarım içinde gözüküyor ancak herhangi bir işlem yapmaya çalıştığımda bilgisayarı donduruyor. Disk yönetiminde bilinmeyen disk olarak gözüküyor ve MBR seçersem donanım hatası diyor, GPT seçersem de disk dönüştürülemez çünkü boyutu GPT diskleri için gereken minimum değerden küçük diyor. Ses olarak arada bir tekliyor tekrar çalışıyor. Söküp SATA olarak takmayı denedim ama bağlantı tipini kombo yapmışlar yani SATA olarak bağlayamıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de vardı. Garantiye yolladım sıfırını göndermişler

Technopat/Sosyal anasayfanın en sağ üstünde programlar var. Oradan MiniTool Partition Wizard Free Edition 10.2 yazanı indir ardından diske, şu videodaki işlemleri yap.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O program ile denedim şimdi. Birkaç kere tak çıkar yaptım ilginç bir şekilde oldu. İçine dosya kopyalayabiliyorum ancak ne Windows üzerinden format atabiliyorum ne de programlar ile kurtarma yapabiliyorum. Bu işlemlerde bilgisayarı kilitliyor gibi. Donanımsal bir sıkıntı var sanki. Disk yönetimi de yüklenmiyor disk bilgileri yükleniyorda kalıyor.

Dosya Ekleri

• ff.JPG
    10,4 KB · Görüntüleme: 66
  • ff2.JPG
    18,4 KB · Görüntüleme: 71
  • ff3.JPG
    9,8 KB · Görüntüleme: 57
  • ff4.JPG
    11,3 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…