Çok ciddi dezavantajları var.
Öncelikli olarak staj yok. Stajın olmaması sektörde iş bulmayı oldukça zorlaştırıyor çünkü yazılım sektöründe özellikle de junior olarak işe başlamanın en iyi yolu staj yaptığın şirkette çalışmaya başlamak. Gönüllü staj yapabilirsiniz ancak çoğu şirket bu duruma sıcak bakmıyor.
Proje ödevi yok. Proje geliştirmek istiyorsan kendi başına bir şeyler denemek zorundasın, ancak bunu yönlendirecek şekilde dersler de yok. Durum böyle olunca da okumanın pek bir anlamı kalmıyor.
Network edinmek çok zor. Tek başınasın, fiziksel bir sınıf ortamın olmadığı için beraber çalışacağın bir ekibi oluşturman da oldukça zor. Veya size yol gösterebilecek, staj ararken yardımcı olabilecek akademisyen veya arkadaş çevresi bulabilmeniz de oldukça zor olacak.
Ve en önemlisi yazılım sektöründe açıköğretim diplomasına ciddi bir önyargı var. Kurumsal şirketler zaten açıköğretim diplomasını istemiyor, daha küçük çaplı girişimler dahi açıköğretim diplomasını istemiyor.
Kısaca ben tercih etmenizi önermem. Yok ben illa açıköğretimden okuyacağım diyorsanız başka bölümlere bakmanızı tavsiye ederim.