2 yıldır değişmeyen termal macun değiştirilmeli mi?

Makaleler
2
Anakart
Asus Prime B550M-K
İşlemci
R5 5500
Arkadaşlar elimde Thermalright TF-7 var. İşlemcim Ryzen 5 5500 üzerindeki termal macun işlemi Gaming gen tarafından yapıldı. AIDA64'ten stress testi yaptığımda 72 74 arasında takılıyor 5. dakikadan sonra. Isınmıyor işlemcim ancak ürünü ileride çıkarmak daha zor olur diye korkuyorum işin açığı. Sizce ne yapmalıyım. Stok soğutucu ve full mesh 3 giriş 1 egzoz toplam 4 fanlı bir kasam var. 25 30 derece arası sıcaklarda kasam genel olarak serin oluyor.

Arkadaşlar elimde Thermalright TF-7 var. İşlemcim Ryzen 5 5500 üzerindeki termal macun işlemi Gaming gen tarafından yapıldı. AIDA64'ten stress testi yaptığımda 72 74 arasında takılıyor 5. dakikadan sonra. Isınmıyor işlemcim ancak ürünü ileride çıkarmak daha zor olur diye korkuyorum işin açığı. Sizce ne yapmalıyım. Stok soğutucu ve full mesh 3 giriş 1 egzoz toplam 4 fanlı bir kasam var. 25 30 derece arası sıcaklarda kasam genel olarak serin oluyor.

Sıcaklıklar hala güzel ama bu değerler stok ile mı kule tipi mı?

Amdlerde işlemci sökmek zaten riskli termal macun çok yapışıyor. Ama ısılarda bir sorun yok ise ve macun orjianl ise değişmeye gerek yok.

Ortalama 2 senede bir değiştirilmesini öneriyorlar, söylediğinize göre fanlarınız iyi ve sıcaklıklar 25 - 30 derece arası . Her türlü daha iyi performans için değiştirebilirsiniz.

Hocam normalde 6 ayda bir genel bakımını yaptırman lazım ben öyle yapıyorum şahsen değiştirsen daha güzel değerler alabilirsin.

Sıcaklıklar hala güzel ama bu değerler stok ile mı kule tipi mı?

Stok AMD Wraith ile hocam. Bir de yanlış anlaşılma olmasın. Hava durumu 25 30 hatta 35 derecelere kadar görüyor. Ama test sırasında sanırım 30 derece gibiydi hava.

Ortalama 2 senede bir değiştirilmesini öneriyorlar, söylediğinize göre fanlarınız iyi ve sıcaklıklar 25 - 30 derece arası . Her türlü daha iyi performans için değiştirebilirsiniz.
Hocam normalde 6 ayda bir genel bakımını yaptırman lazım ben öyle yapıyorum şahsen değiştirsen daha güzel değerler alabilirsin.
amacım genel olarak daha iyi değerler değil. 1 yıl sonra değiştirmek istediğimde sökme konusunda sorun yaşarım diye korkuyorum.

Stok AMD Wraith ile hocam. Bir de yanlış anlaşılma olmasın. Hava durumu 25 30 hatta 35 derecelere kadar görüyor. Ama test sırasında sanırım 30 derece gibiydi hava.

Amacım genel olarak daha iyi değerler değil. 1 yıl sonra değiştirmek istediğimde sökme konusunda sorun yaşarım diye korkuyorum.

Macun yenilesen çok daha iyi değerler alırsın yapması zor gelmeyecekse yap bir macunun sürekli durması da zararlı kuruyunca yenilemesi ekstra zor olacaktır.

amacım genel olarak daha iyi değerler değil. 1 yıl sonra değiştirmek istediğimde sökme konusunda sorun yaşarım diye korkuyorum.
Gaming Gen Tr garanti veriyor diye yazıyor kendilerine götürün veya Teknosa & Mediamarkt bedava bakım yapıyor diye biliyorum .

değiş tabiki. Ayrıca şöyle bir serzenişte bulunayım 50 milyarlık bilgisayarlarınızda neden 100 liralık macun kullanıyorsunuz. En iyisini al Bu arada en iyisi ile en kötüsü arasında 100 TL var Neyin tasarrufu bu 🤣

Amacım genel olarak daha iyi değerler değil. 1 yıl sonra değiştirmek istediğimde sökme konusunda sorun yaşarım diye korkuyorum.

Bende AMD vardı hocam aynı senin gibi 6 aya yakın macun yenilemedim hatta daha kısa bir süre sana kıyasla temizleme için fanı çektiğim zaman işlemciyle birlikte gelmişti riskli bir şey pinlerini yamultma riski var muhtemelen aynı durum sende de olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı