Selamlar, ben 2022 yılında 2 yıllık bölüm kazandım şu an 3. yılı ben askerliği 2029 yılına kadar tecil ettirdim. Sorum şu bazı kişiler 2 yıl için maksimum 4 yıl bazı kişilerde kayıt yenilediğin sürece atılmazsın diyor. Ben şimdi bu bölümü bitirmesem ve kayıt yenilemeye devam etsem askerliği 2029 yılına kadar tecili sıkıntı olur mu?
Evet bu şekilde yapabilirsin 2029 olmaz.
Şöyle olur; okursun o bölümü sonra mezun olup dgs girersin dümenden bi 4 senelik aöf e yazılırsın. O şekilde daha da uzatabilirsin.
Evet bu şekilde yapabilirsin 2029 olmaz.
Şöyle olur; okursun o bölümü sonra mezun olup DGS girersin dümenden bir 4 senelik AÖF'e yazılırsın. O şekilde daha da uzatabilirsin.
4 sene içinde mezun olman lazım o bölümden. 5 olursa kalırsın kaydın düşer.
Daha sonra dgs veya yks ile bi 4 senelik bölüme gireceksin. O bölümü de en geç 6 sene içinde bitirmen gerek. 7 de kaydın düşer.
Maksimum bu şekilde uzatabilirsin yüksek lisans ve doktora dahil olmadan.
Kardeş en fazla 4 seneye kadar kaydın oluyor. 4 sene içinde mezun olamazsan artık yenileyemezsin 5. Seneye öğrenci olarak gözükemezsin yani neyini anlamadın daha
4 sene içinde mezun olman lazım o bölümden. 5 olursa kalırsın kaydın düşer.
Daha sonra DGS veya YKS ile bir 4 senelik bölüme gireceksin. O bölümü de en geç 6 sene içinde bitirmen gerek. 7 de kaydın düşer.
Maksimum bu şekilde uzatabilirsin yüksek lisans ve doktora dahil olmadan.
En fazla 4 sene içinde mezun olman lazım 5. seneye uzatamıyorsun.
5. sene kayıt yenileyemeyeceğinden dolayı tecil iptal olur.