2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü mezunu iş bulabilir mi?

MUHSİN YUSUF

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene muhtemelen çok iyi bir sıralama yapamayacağım, 1 sene daha hazırlanmak istemediğim için ilgi alanıma yönelmek istiyorum. 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü okursam mezun olunca iş bulabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bölüm mezunu olarak söylüyorum, çok eski teknolojiler öğreneceksin, mezun olduğunda bildiğin her şeyin miladı çoktan geçmiş olacak. Tavsiyem illaki okumak istiyorum diyorsan aynı zamanda çalış, ufak projeler geliştir bu şekilde mezun olmuş ol. Ya da az paraya bile olsa stajyer olarak çalış işi öğren

Ben zaten bölümü okurken yatmayı düşünmüyorum DGS'ye de girmeyi düşünüyorum DGS'yi kazanamazsam diye oluşturdum başlığı zaten.

Aynı bölüm mezunu olarak söylüyorum, çok eski teknolojiler öğreneceksin, mezun olduğunda bildiğin her şeyin miladı çoktan geçmiş olacak. Tavsiyem illaki okumak istiyorum diyorsan aynı zamanda çalış, ufak projeler geliştir bu şekilde mezun olmuş ol. Ya da az paraya bile olsa stajyer olarak çalış işi öğren
selamlar. Hangi yılda mezun oldunuz ve şu an neler yapıyorsunuz, paylaşabilir misiniz? Sınıf arkadaşlarınız yazılımcı oldular mı yoksa başka alanlara mı yöneldiler?

@WhatsTheMatter Selamlar, 2018 yılında mezun oldum çeşitli firmalarda yazılım geliştirdim, yaklaşık 1 senedir freelancer olarak çalışıyorum. Lise ve üniversiteden tanıdığım sadece 1 kişi şu an yazılım sektöründe
Cevabınız için çok teşekkürler öncelikle.

Sebebi nedir peki bu durumun? Sektörde daralmaya gidilmesi mi, yoksa MYO'da işlenen sığ müfredatın bir ürünü olan bu insanların, hayatlarının 2 senesini israf edip ciddi bir beceri elde edemeden mezun olmaları mı ve bunun neticesi olarak ta sektörde tutunamamaları mı?

Ben 26 yaşında biri olarak bu sene bu bölüme yazılsam mı diye düşünüyorum ama mezun olduktan sonra senelerce asgari ücret ile ekran karşısında ömür tüketeceksem hiç bu işlere girişmesem daha iyi.

Olabildiğince gerçekçi cevap verirseniz bana çok iyilik yapmış olursunuz hocam.

@WhatsTheMatter Sektörde daralma olduğunu düşünmüyorum. İleride bulunacağın konum, maaşın vs tamamen senin kabiliyetine ve kendini satma yeteneğine bağlı olacaktır. MYO'da bize aspx ve java öğrettiler şu an ikisini de kullanmıyorum, hatta ikisini de iş hayatımda hiç kullanmadım. MYO'nun tek artı yönü network kazandırması diyebilirim eğer hem çalışıp hem okuyacaksanız

@WhatsTheMatter Sektörde daralma olduğunu düşünmüyorum. İleride bulunacağın konum, maaşın vs tamamen senin kabiliyetine ve kendini satma yeteneğine bağlı olacaktır. MYO'da bize aspx ve java öğrettiler şu an ikisini de kullanmıyorum, hatta ikisini de iş hayatımda hiç kullanmadım. MYO'nun tek artı yönü network kazandırması diyebilirim eğer hem çalışıp hem okuyacaksanız
Düşündüğüm gibiymiş. Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı