2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup sınavsız 4 yıllığa geçilir mi?

395014

Hectopat
Tam anlayamadım ama galiba 2 yıllıktan 4 yıllık açık öğretime geçince sınavsız da geçilebiliyormuş. Doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam anlayamadım ama galiba 2 yıllıktan 4 yıllık açık öğretime geçince sınavsız da geçilebiliyormuş. Doğru mu?
Aynı bölümü ben okuyorum ikinci üniversite olarak. Fakat bildiğim kadarıyla DGS ile 4 yıllığa yükseltiliyor. Çünkü bu bölümün AOF olarak süresi 2 yıl.

@395014 Sanırım "Sınavsız İkinci Üniversite" programından bahsediyorsun.

Hayır, bu program kapsamında önlisans öğrencisi veya mezunu lisans bölümlerine kayıt olamaz, sadece Anadolu, İstanbul, Atatürk, Ankara üniversitelerindenki açılmış olan açıköğretim önlisans bölümlerine kayıt olabilir. (yeniden kayıt yapacağı şey halihazırda kaydı olduğu bölüm ve/veya üniversite olmamalı. Başka bölüm, başka üniversite olmalı. Anlayacağınız sizin özelinizde bu üniversitelerin hiçbirinin "bilgisayar programcılığı" bölümüne başvuramaz, eğer halihazırda İstanbul Üniversitesinde herhangi bir bölüm okuyorsanız ise yukarıdaki üniversitelerde İstanbul Üniversitesi hariç birine başvurmalısınız)

Lisans mezunu veya öğrencisi yukarıda saydığım üniversitelerdeki hem lisans hem de önlisans bölümlerine kayıt olabilir (bu bölümler özel şarta tâbi: Sınavsız ikinci üniversite ile bazı bölümlere kaydolmak için 35 yaş üstü olma şartı getirildi)

Son düzenleme:
@Aslan Mert Hocam size nasıl ulaşabilirim? Profilinize tıkladıktan sonra;

Hata! Bir sorun ile karşılaştık.​

Bu üye profilinin görüntülenmesine sınır getirdi.

hatası ile karşılaşıyorum.

@sinan000 Merhaba! Bir konuda yardım edilecekse gelecekte benzer sorunu yaşayan kişilerin de faydalanabilmesi için maalesef Technopat Sosyal'de özel mesajlaşma özelliği yok ve bazı özel durumlar sayılmazsa tarafların birbirleri ile özelden konuşmasını sağlayacak Discord adresi gibi bilgileri paylaşmak yasak (Technopat'ta Discord adresini vermek yasak mı?)

Eğer sorununuza ilişkin ilgili kategoride yeni bir konu açarsanız ve @ işaretinden sonra benim kullanıcı adımı yazarsanız hem ben hem de diğer üyeler size yardımcı olmaya çalışacaktır. (Rehber: Doğru konu nasıl açılır?) Lütfen öncelikli olarak yeni konu açın çünkü başkasının konusunda kendi ihtiyacı için mesajlaşmak Sosyal kurallarına aykırı.

Ayrıca açık öğretime ilişkin konuları için bu YouTube hesabını da takip edebilirsiniz. AçıköÄretim Fakültesi (Aöf)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…