2 Yıllık Bölüm Tavsiyesi

Sen bilirsin fakat, hizmet sektoru kadar rahat, çerez ortam yok. Patronlara posta koy bir şey yapamazlar merak etme. Ama şu ekonomik kriz yüzünden batıyor sen bilirsin.
Bende aşçılık mezunuyum ama işi sevmiyorum. Severek yapan kazanıyor tabi.
Babamda sevmiyor, sadece para için bir suru ülke goruyor ama.

Babanızın işi de pek de iyi değil bence. Bana aylık 10 bin TL maaş bile verseler yine öyle bir iş yapmam. Kendisine ayıracak, kazandığı parayı yiyecek doğru düzgün zamanı yoksa aldığı paranın bir önemi yok diye düşünüyorum.

Önce sınava gir. Sonra mesleki ilgi testleri var. Bir uzmandan yardım alarak o testlere gir ve kendine uygun olan meslek çıkıyor karşına. Testte samimi olursan gerçekten verimli sonuç alınıyor. Severek yapmak gibisi yok.

Aylık aldığı paradan sadece 2000 tl sini yolluyor gerisiyle birikim yapıyor. Zaten, emeklilikte kaliteli evlere arabalara binmek için böyle bir şey yapıyor. Ben isterdim açıkçası.

Makine bölümünü tercih edebilirsin. Eğer 2 yıllık bitirirsen büyük fabrikalarda rahat iş bulursun (eğer sanayisi büyük bir ildeysen.) ya da 4 yıllığa tamamlarsan geçebileceğin bölüm sayısı çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…