Bir kere bile kitap açmama rağmen 241 puan almışım. Yüksek değil ancak yine de iyi diye düşünüyorum çünkü çalışma namına hiçbir şey yapmamıştım. Her neyse, 2 yıllık güzel bölümler var baktım biraz. Tabi sadece 2 yıllık okuyup bırakmayacağım. 4 yıllığa tamamlamaya da çalışacağım. İnşaat teknolojisi örneğin, 2 yıllık okuyup daha sonra inşaat mühendisliğine DGS ile girmek bana biraz hoş geldi. İnşaat severim, ilgimi çeken bir bölüm. Veya bilgisayar programcılığı da olabilir. Asıl sorum; 2 yıllık gitmek ve sonra 4 yıllığa tamamlamaya çalışmak mantıklı bir girişim olur mu? Yoksa bir sene daha oturup, dershaneye gidip sıkıca çalışmayı planlıyorum. Ama içimde bir üniversite hevesi de var açıkçası.
Bir sene daha hazırlanmalısın. Ben 27 yaşındayım ve son sınıfa daha yeni geçtim. 3 universite bıraktım şimdiye kadar. Benim gibi pişman olmak istemiyosan iyi hazırlan 1 sene Yoksa emin ol, gönülsüz gittiğin bir bölümü bırakmak istersin.
Bir sene daha hazırlanmalısın. Ben 27 yaşındayım ve son sınıfa daha yeni geçtim. 3 universite bıraktım şimdiye kadar. Benim gibi pişman olmak istemiyosan iyi hazırlan 1 sene Yoksa emin ol, gönülsüz gittiğin bir bölümü bırakmak istersin.
Hocam allah aşkına 3 üniversite bırakmak nedir ?! Hadi ilkini sevmedin bıraktın diğer 2 ve 3. ye nasıl gittiniz de sevmediniz bıraktınız. Akıllanma namına bir şey olmadı mı ?!
Hocam allah aşkına 3 üniversite bırakmak nedir ?! Hadi ilkini sevmedin bıraktın diğer 2 ve 3. ye nasıl gittiniz de sevmediniz bıraktınız. Akıllanma namına bir şey olmadı mı ?!
Yani bu DGS olayını tavsiye etmiyor musunuz? aslında girenler var tabi de, riskli bir olay.Sanırım bir sene daha oturup adam gibi çalışmak lazım.Ayrıca temelimde pek yok. Bu bir sene bana hem kazanırsam üniversite için hazırlıkta olur.Dersler vb için.
Yani bu DGS olayını tavsiye etmiyor musunuz? aslında girenler var tabi de, riskli bir olay.Sanırım bir sene daha oturup adam gibi çalışmak lazım.Ayrıca temelimde pek yok. Bu bir sene bana hem kazanırsam üniversite için hazırlıkta olur.Dersler vb için.
Dgs kolay bir sınavdır YGS ve LYS ye göre şuan isimleri farklı sanırım. Lakin açılan kontenjan kimi zaman 5i geçmez iş böyle olunca yüksek puan almak gerekir. Kendine güveniyorsan 2 yıl okuduktan sonra dene. Ha şöyle birsey de var ön lisans veya lisans farketmez o üniversite havasını aldıktan sonra gevşeme durumu olabilir. Benim zamanımda lisansta 1. Sınıfta kime sorsan tekrar hazirlanacakti şuan herkes mezun oldu onun gibi mesela. Bu rahatlıktan sonra bir daha o stresi siniri yaşamak istemiyor insanlar. Kararını iyi vermelisin yoksa 1-2 yıl kaybın olacak.