2 yıllık grafik tasarım mı yoksa 4 yıllık grafik tasarım mı?

Emirhandgc

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Üniversite tercihleri için kafamda birkaç soru işareti var. Bunları sizinle paylaşıp çözüme ulaştırmak istiyorum.

Yaklaşık 5-6 senedir grafik tasarım üzerinden freelancer olarak otellere, üniversitelere vb. kurumlara hizmet veriyorum.

Grafik tasarım 2 yıllık mı okunmalı yoksa yetenek sınavına girip 4 yıllık tam burslu ya da %50 burslu bir şekilde okumak mı?

Grafik tasarım üzerinden iş bulmak sancılı mı olur?

Ayrıca kafamda olan sorunlardan bir tanesi de grafik tasarımdan ziyâde bilgisayar programcılığını mı tercih etmek. Sizce hangisinin geleceği daha parlak ve iş bulma süreci tertemiz geçer.

İki bölümden herhangi birini seçersem seçeyim kendimi maksimum seviyede geliştireceğim. Bu bilgiler üzerinden yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba. Hangisini tercih ettiniz? Konuyu Temmuz ayında açmış olsanız da bazı üniversitelerde Eşit Ağırlık puanıyla tercih edebilecek 4 yıllık Grafik Tasarımı bölümleri mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…