2 yıllık mekatronik mi 2 yıllık makine mi?

Bioxin

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Biliyosunuz ki YKS sonuçları açıklandı. Benim sıralamam da ek puanlı yerleştirme de 741k elimde gidilebilecek fazla bir bölüm yok 2 yıllık Ege Üniversitesi makine veya 2 yıllık Balıkesir Üniversitesi mekatronik bölümü arasında kaldım. Bu iki bölümden birisine gidersem DGS'yle 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. Sizce hangisine gitmem daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mekatronik içinde elektronik ve robotik kodlama gibi dersler de. Var geniş alanı var. Düz makineye göre ideal olabilir. Üniversitenin o bölümünü araştırıp karar ver. Hangisi proje yapmış, etkinlik ile alanında gelişim sağlayabiliyor. Öğrenci olarak sektöre hazırlayan hangisi ise onu tercih et derim.

Merhaba @Bioxin. 2 yıllık Mekatronik bölümü benim için daha ilgi çekici görünüyor ama 2 yıllık Makine bölümü de tercih edilebilir.
TYT 761.000 sıralama ile gelme ihtimali olan 5 alternatif yer:
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Makine.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Makine.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Makine.

Düzenleme: En üste yazdığım yer sadece kız öğrencileri alıyormuş, taban sıralaması TYT 648.000 idi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı