2 yıllık mekatronik mi 2 yıllık makine mi?

Bioxin

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Biliyosunuz ki YKS sonuçları açıklandı. Benim sıralamam da ek puanlı yerleştirme de 741k elimde gidilebilecek fazla bir bölüm yok 2 yıllık Ege Üniversitesi makine veya 2 yıllık Balıkesir Üniversitesi mekatronik bölümü arasında kaldım. Bu iki bölümden birisine gidersem DGS'yle 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. Sizce hangisine gitmem daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de sıralamam bu seviyelerde, makine düşünüyorum mezun olduğumda da bir fabrikada çalışırım CNC operatörü olarak.

Mekatronik içinde elektronik ve robotik kodlama gibi dersler de. Var geniş alanı var. Düz makineye göre ideal olabilir. Üniversitenin o bölümünü araştırıp karar ver. Hangisi proje yapmış, etkinlik ile alanında gelişim sağlayabiliyor. Öğrenci olarak sektöre hazırlayan hangisi ise onu tercih et derim.

Merhaba @Bioxin. 2 yıllık Mekatronik bölümü benim için daha ilgi çekici görünüyor ama 2 yıllık Makine bölümü de tercih edilebilir.
TYT 761.000 sıralama ile gelme ihtimali olan 5 alternatif yer:
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Makine.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Makine.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Makine.

Düzenleme: En üste yazdığım yer sadece kız öğrencileri alıyormuş, taban sıralaması TYT 648.000 idi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…