2 yıllık okuyup DGS'ye girmek vs 4 yıllık tercih yapmak

Linics

Hectopat
Daha fazla  
Mezun senemdi ve çok istediğim bir sıralama gelmedi. YBS okumak istiyorum bu bölüm için de üniversite önemli o yüzden vasat bir devlet ünisine gitmek istemiyorum. Şu anda elimde iki seçenek var. İstanbul veya Ankara medipol yarım burslu YBS okuyacağım veya 2 senelik bilgisayar programcılığı yazıp DGS'ye gireceğim. DGS YBS taban puanlarını inceledim şöyle bir örnek verebilirim 50 soru üzerinden 30 Türkçe 30 mat yaptığınız zaman İstanbul medipol YBS full burslu kazanabiliyorsun ben YKS'de 30 Türkçe 20mat yaptım zaten biraz da çalışsam 50 soru üzerinden rahat yapabilirim diye düşünüyorum. Buradaki amaç aileme mahcup olmamak çünkü okul ücretleri ucuz değil hem belki çok daha iyi bir sıralama yapıp Marmara YBS falan kazanabilirim diye düşünüyorum.

Mezun senemdi ve çok istediğim bir sıralama gelmedi. YBS okumak istiyorum bu bölüm için de üniversite önemli o yüzden vasat bir devlet ünisine gitmek istemiyorum. Şu anda elimde iki seçenek var. İstanbul veya Ankara medipol yarım burslu YBS okuyacağım veya 2 senelik bilgisayar programcılığı yazıp DGS'ye gireceğim. DGS YBS taban puanlarını inceledim şöyle bir örnek verebilirim 50 soru üzerinden 30 Türkçe 30 mat yaptığınız zaman İstanbul medipol YBS full burslu kazanabiliyorsun ben YKS'de 30 Türkçe 20mat yaptım zaten biraz da çalışsam 50 soru üzerinden rahat yapabilirim diye düşünüyorum. Buradaki amaç aileme mahcup olmamak çünkü okul ücretleri ucuz değil hem belki çok daha iyi bir sıralama yapıp Marmara YBS falan kazanabilirim diye düşünüyorum.

DGS'de kontenjan az ama sağlam bir çalışmayla iyi net yaparsınız, bir de ön lisans ortalaması da etki ediyor OBP gibi ama kafaya takılacak bir şey değil bence çünkü 2-3 net fazla yapar aradaki farkı kapatırsınız.

Hocam DGS de şöyle bir sıkıntı var evet dışarıdan bakıldığında 30 Türkçe 30 mat ile girebiliyorsunuz sorulara bakınca da yapılır gibi duruyor ama sizin gibi yapan bir sürü kişi oluyor ve DGS ile gireceğiniz bölümün kontenjanları çok sınırlı oluyor bazen 1 kişi bazen 3-4 kişilik kontenjan oluyor yani 30 Türkçe 30 matematik değil direkt sınavı fulle yakın yapmanız lazim ki giresiniz

@Edmond_Dantes hocam da bilgisayar programcılığı için müsaitse bir bakarsa çok güzel olur.

Hocam DGS de şöyle bir sıkıntı var evet dışarıdan bakıldığında 30 Türkçe 30 mat ile girebiliyorsunuz sorulara bakınca da yapılır gibi duruyor ama sizin gibi yapan bir sürü kişi oluyor ve DGS ile gireceğiniz bölümün kontenjanları çok sınırlı oluyor bazen 1 kişi bazen 3-4 kişilik kontenjan oluyor yani 30 Türkçe 30 matematik değil direkt sınavı fulle yakın yapmanız lazim ki giresiniz.

@Edmond_Dantes hocam da bilgisayar programcılığı için müsaitse bir bakarsa çok güzel olur.

Hocam kontenjanın az olduğunu biliyorum ama ben kendi bölümüm üzerinden baktığımda 100 soruda 60 net civarı yaptığımda medipol Yeditepe başkent gibi ünilere full burslu girebiliyorum daha düşük netlerle de birkaç tane fena olmayan devlet ünisi var. Tabi benim bilmediğim başka şeyler varsa bilemem dgs puan hesaplama sitesi üzerinden baktım .

Hocam DGS de şöyle bir sıkıntı var evet dışarıdan bakıldığında 30 Türkçe 30 mat ile girebiliyorsunuz sorulara bakınca da yapılır gibi duruyor ama sizin gibi yapan bir sürü kişi oluyor ve DGS ile gireceğiniz bölümün kontenjanları çok sınırlı oluyor bazen 1 kişi bazen 3-4 kişilik kontenjan oluyor yani 30 Türkçe 30 matematik değil direkt sınavı fulle yakın yapmanız lazim ki giresiniz

Etiketlediğiniz için teşekkür ederim.
Dostum inan bana üniversite o kadar önemsiz ki. Bunu sektörün içindeki tanıdıklarına sorabilirsin. Özellikle bilişim alanında üniversite hiç ama hiç önemli değil emin ol. Bütçeni çok zorlamayacaksa bu sene gir geç. Yoksa da seneye yks ye hazırlan öyle gir. Boşuna DGS ile zaman kaybetme yani.
Can Değer diye bir adam var. Herif Sakarya Üniden YBS mezunu. Amazonda, microsoftta güvenlik şefliği yaptı. Google’a vs eğitim verdi güvenlik hakkında. En son Amazon Avrupa mı Kuzey Avrupa’mı ne güvenliğinden sorumluydu. O adamın videolarını izle, bak bakalım üniversitenin en ufak önemi var mıymış.
İnan bana istersen ITU’de ODTU’de oku istersen direkt hiç okuma. Olay sende bitiyor.

Son olarak dediğim gibi DGS yolunda boşuna vakit kaybedersin benden söylemesi.
Yarın DGS sınavına giriyorum ben de mühendislik için :) Benim yaptığım hatayı yapma diye diyorum. Gerçi YBS de derslerini saydırabiliyorsun, o nedenle çok da vakit kaybı olmuyor ama olsun yani. İlk senende girecen diye bir şey de yok çünkü senin gibi düşünen binlerce adam var.
Hiçbir şey sağlık ve vakitten değerli değil. Seni bütçe vs olarak zorlamayacaksa bu sene gir yarı burslu oku direkt.

Etiketlediğiniz için teşekkür ederim.

Dostum inan bana üniversite o kadar önemsiz ki. Bunu sektörün içindeki tanıdıklarına sorabilirsin. Özellikle bilişim alanında üniversite hiç ama hiç önemli değil emin ol. Bütçeni çok zorlamayacaksa bu sene gir geç. Yoksa da seneye YKS'ye hazırlan öyle gir. Boşuna DGS ile zaman kaybetme yani.
Can değer diye bir adam var. Herif Sakarya üniversiteden YBS mezunu. Amazon'da, Microsoft'ta güvenlik şefliği yaptı. Google'a vs eğitim verdi güvenlik hakkında. En son Amazon Avrupa mı kuzey Avrupa'mı ne güvenliğinden sorumluydu. O adamın videolarını izle, bak bakalım üniversitenin en ufak önemi var mıymış.
İnan bana istersen İTÜ'de ODTÜ'de oku istersen direkt hiç okuma. Olay sende bitiyor.

Son olarak dediğim gibi DGS yolunda boşuna vakit kaybedersin benden söylemesi.
Yarın DGS sınavına giriyorum ben de mühendislik için :) benim yaptığım hatayı yapma diye diyorum. Gerçi YBS de derslerini saydırabiliyorsun, o nedenle çok da vakit kaybı olmuyor ama olsun yani. İlk senende girecen diye bir şey de yok çünkü senin gibi düşünen binlerce adam var.
Hiçbir şey sağlık ve vakitten değerli değil. Seni bütçe vs olarak zorlamayacaksa bu sene gir yarı burslu oku direkt.

Ailem maalesef işe o şekilde bakmıyor hocam ayrıca bende eli yüzü düzgün bir üniversite de üniversite hayatı yaşamak istiyorum. Yazılım temelim yok bu iki senede yazılım konusunda da kendimin üzerine koyarım üniversite de benim için daha rahat olur diye düşünmüştüm. Sizce DGS kazanmak zor mu en azından benim netlerimde olan bir öğrenci için?

Ailem maalesef işe o şekilde bakmıyor hocam ayrıca bende eli yüzü düzgün bir üniversite de üniversite hayatı yaşamak istiyorum. Yazılım temelim yok bu iki senede yazılım konusunda da kendimin üzerine koyarım üniversite de benim için daha rahat olur diye düşünmüştüm. Sizce DGS kazanmak zor mu en azından benim netlerimde olan bir öğrenci için?
DGS çok kolay sınav dostum kazanırsın rahat ol. Şöyle söyliyim benim geçen sene sıfır mat bilgim vardı. Sadece dört işlem bilgisi vardı. Sırf o bilgilerle 2300 sıralama yaptım.
Biraz çalışmayla rahat iyi yere gidebilirsin.
Bana kalırsa zamanına değmez, ona harcadığın zaman yerine direkt şimdi okula gir. Zaten en az 1 sene erken mezun olmuş olacaksın. Dolayısıyla pek ala gelişirsin istediğin şeyde. 2 senelik programcılıkta öğreneceğin şeyleri 1 haftada youtubeda çok rahat öğrenirsin şaka değil.

Ailem sıkıntı çıkarıyor diyorsan da bence seneye YKS gir öyle şansını dene derim. Fakat diyorsan benim ders çalışacak modum yok, YKS ye kasamam oturup 1 sene boyunca ders çalışamam diyorsan o zaman dediğin gibi DGS yolundan gitmen daha mantıklı olacaktır.

DGS çok kolay sınav dostum kazanırsın rahat ol. Şöyle söyleyeyim benim geçen sene sıfır mat bilgim vardı. Sadece dört işlem bilgisi vardı. Sırf o bilgilerle 2300 sıralama yaptım.
Biraz çalışmayla rahat iyi yere gidebilirsin.
Bana kalırsa zamanına değmez, ona harcadığın zaman yerine direkt şimdi okula gir. Zaten en az 1 sene erken mezun olmuş olacaksın. Dolayısıyla pek ala gelişirsin istediğin şeyde. 2 senelik programcılıkta öğreneceğin şeyleri 1 haftada YouTube'da çok rahat öğrenirsin şaka değil.

Ailem sıkıntı çıkarıyor diyorsan da bence seneye YKS gir öyle şansını dene derim. Fakat diyorsan benim ders çalışacak modum yok, YKS'ye kasamam oturup 1 sene boyunca ders çalışamam diyorsan o zaman dediğin gibi DGS yolundan gitmen daha mantıklı olacaktır.

YKS beni psikolojik olarak yordu ve DGS ile bir bölüme gitmek bana daha kolay gözüktü açıkçası ailem 1 sene daha mezuna kalmamada izin vermiyor ayrıca bu da bir etken.

2 senelik programcılıkta öğreneceğin şeyleri 1 haftada YouTube'da çok rahat öğrenirsin şaka değil.

Bunu birçok kişiden duydum ama amacım üniversite dersleri ile birlikte gitmek değil zaten internetten kurslarla geliştirmeyi düşünüyorum ayrıca İngilizce seviyemi de biraz daha yukarı çekerim bu süreçte. Bilgisayar programcılığı DGS de yazılım seçmem için bir araç sadece zaten bir beklentim yok bölümden.

YKS beni psikolojik olarak yordu ve DGS ile bir bölüme gitmek bana daha kolay gözüktü açıkçası ailem 1 sene daha mezuna kalmamada izin vermiyor ayrıca bu da bir etken.
Senin için DGS yolu daha doğru olacaktır o halde kral başarılar.

Ayrıca küçük bi tavsiyem ortalamaya köpek gibi kas. Ben 4.00 ortalama yapabilecekken tek dersten BA alıp 3.73 yaptım. O BA da stajda bir problem olduğundan dolayı öyle oldu. Hocayla konuşup AA yaptırabilirdim veya bi şekilde telafi ederdim ama salla gitsin ya zaten çok da fark etmez dedim ama baya fark ediyor dereceye oynarken 😂

Teşekkürler yazdıkların için yarın ki sınavda başarılar.

Ayrıca küçük bir tavsiyem ortalamaya köpek gibi kas. Ben 4.00 ortalama yapabilecekken tek dersten ba alıp 3.73 yaptım. O ba da stajda bir problem olduğundan dolayı öyle oldu. Hocayla konuşup AA yaptırabilirdim veya bir şekilde telafi ederdim ama salla gitsin ya zaten çok da fark etmez dedim ama bayağı fark ediyor dereceye oynarken 😂

Son olarak bilgisayar programcılığından YBS geçiş var mı biliyor musunuz? İnternetten baktığımda olduğu yazıyor ama emin olamadım kaynağa sizde belki biliyorsunuzdur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı