2 yıllık Siber Güvenlik bölümü nasıldır?

Werrt

Centipat
Merhaba, 2 yıllık siber güvenlik ile ilgili ve genel sorularım olacaktı.
İş imkânlarının çoğunda bilgisayar mühendisliği, bilgi teknolojileri vb bölümlerde lisans isteniyor.
Yurt dışına Türkiye'den çalışma, maaş, şirket beklentileri.
Kendimizi nasıl geliştiririz nasıl güncel kalabiliriz bütün bildiklerinizi bekliyorum
@knowledgeworker

ne tür hack yapacağınıza bağlı crack mesela örnek olarak. Hex editor ile hexadecimal değerlerden birisi true dönüyor diyelim. Bunu farklı bir ekranda değerleri dönüştürerek deneyeceksiniz. Yani tamamen deneme yanılma yöntemi. Oraya false değerini döndürürseniz hexadecimal olarak kırmış olursunuz. Veya genel hack ise yani kendi yazılımını yazmak istiyor iseniz bunun için en uygun güncel olarak "Python" ve daha çoğu. İstediğin bölümün eğitimlerine bak istersen yazanlar var ise araştır dostum ama kolay değil söyleyeyim. Ama pes etme.

Merhabalar bildiğim kadarıyla siber güvenlikçi genel bir tabir kalıyor.
Network security , information security vb dallara ayrılıyor şirketlerde hepsini bilen değil bir kaçında uzmanlığı olan üstte belirttiğim gibi bölümlerden lisans mezunları istiyorlar. İşinin ehli bir siber güvenlikçinin Türkiye'den yurtdışına çalışabileceğini ve yüksek maaşlar alacağını okudum. Bu şirketlerin nasıl bir çalışan istedikleri gibi şeyler hakkında bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…