2 Yıllık tercihler

SkyLinee

Hectopat
Katılım
8 Kasım 2014
Mesajlar
102
Merhabalar. Ben geçen yıl mezun oldum, ÖSYM sınavına girdim başarısız oldum. 2 yıllık tercih başvurusu yapmadım. Bu yıl ÖSYM sınavına girdim, bu sınavda da barajı az fark ile kaçırdım. 2 yıllık tercih yapacağım, tercihlerimde hangi bölümleri yazmalıyım? Tercih edeceğiniz bir bölüm var mı? İş imkanı yüksek olan bölüm istiyorum. (Bilgisayar Bölümü/Teknik Servisi mezunuyum)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lisedeki bölümüne göre seçebilirsin bölümünü. Eski okulundaki bölüm başkanından hangi bölümleri tercih edebileceğini öğrenmen gerekiyor. İnternetteki bilgilerin çoğu yanlış.
 
Web'e yönelmek istiyorsan; Bilgisayar Programcılıgı, Ag Yönetimi, İnternet ve Ag Teknolojisi, Bilgisayar Operatörlügü, Basım yayın Teknolojisi. Genel olarak bu bölümler falan var. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bu bölümler var. Hangileri iş kapısı çok olan bölümler bilgim yok. Eğer sizin bir öneriniz var ise bekliyorum.. @umutcan85 @Asım Demir Teknik servis alanı mevcut değil Kütahya Merkez'de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik servis zaten önermem, yazılım bölümlerine bakmanı tavsiye ederim.
 
Yazılım bölümü olarak detaylandırmanız mümkün müdür acaba? Ve ben geçen yıl kayıt yapmadım. Alınma şansım ne kadardır tahminen y ada bu bilgi hakında detaylı bilgiye sahip misiniz? Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler. @Asım Demir
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım ve programlama ile ilgili istediğin, ilgini çeken bir bölüme gidebilirsin.
Bu sene mezun olanların önceliği oluyor. Yani o kontenjandan boş yer kalırsa girebiliyorsun. Sıralama da önemli.
 
@Asım Demir Toplam kontenjan belirli mi? Kütahya ilinden mezun olanlar kolaylıkla girebiliryormuş. Kütahtya ili dışında okumuş Örneğin; Eskişehir'deki meslek lisesinden mezun olan eleman Kütahya'da okumak isteyince öncelik Kütahya'da mezun olan benim gibi gecen yıl mezun bu yıl başvuranlara öncelik tanınıyormuş, doğru mudur? Bu bilgide hemfikir misin, bilgin var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı