2 yıllık üniversite için şehir dışında okunmaya değer mi?

onurdeniz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba biliyorsunuz ki yks sonuçları açıklandı ve istemediğim bir sonuç geldi. İlk yksye girişim ve inşaat mühendisliği istiyordum fakat genel olarak İnşaat mühendisliğine sıralamam yetmiyor. Bende inşaat teknolojisi okuyup dgs ile inşaat mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum. Şehir dışını tercih edersem dokuz eylül ya da hacettepe tercih edicem. Eğer şehir dışını tercih etmezsem İstanbulda birkaç özel üniversiteye sıralamam yetiyor ama deü ile hacettepe isminden dolayı içime biraz sindi gibi. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Şimdi açıklamanızda hata var. İnşaat mühendisliği bölümüne sıralamanız yetiyor ve farklı şehirde okuyabiliyorsanız onu okuyun. 2 yıllık inşaat teknolojisi bölümü teknikerlik için mantıklı. Ayrıca inşaat için mühendis ne kadar önemli olsa da beklediğinizi alamayabilirsiniz. Mezuna bırakmak da bir seçenek.

Şimdi açıklamanızda hata var. İnşaat mühendisliği bölümüne sıralamanız yetiyor ve farklı şehirde okuyabiliyorsanız onu okuyun. 2 yıllık inşaat teknolojisi bölümü teknikerlik için mantıklı. Ayrıca inşaat için mühendis ne kadar önemli olsa da beklediğinizi alamayabilirsiniz. Mezuna bırakmak da bir seçenek.
Yanlış açıklamışım kusura bakmayın hocam. Genel olarak İnşaat mühendisliğine sıralamam yetmiyor demek istedim. İnşaat teknolojisi İstanbulda tam burslu bazı özel üniversitelere yetiyor hocam. Ayrıca DEÜ ya da Hacettepe'ye de yetiyor, oralarda myo okunur mu acaba il dışına gitmeye değer mi 2 yıllık için?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı