2 Yıllık üniversite okunur mu?

Yer
Compton
Daha fazla  
4 Yıllık üniversite tutturamadım. Ek tercihe kaldım. 2 yıllık yazmayı düşünüyordum, artık onu da düşünmüyorum. 2 yıllık okumalı mıyım? Onun yerine direk herhangi bir işte çalışmaya başlamalı mıyım? 2 yıllık okuyup güzel paralar kazanan insanlar nadir. Genelde 2 yıllık okuyanlar okumak için okuyor. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı sağlık bölümleri ve sivil havacılık kabin hizmetleri bölümleri var mesela bunlarda iş de bulursun iyi de para alırsın.

Önce 2 yıllık, sonra 4 yıllık oku. Benim gibi 4 yıllık okuyup ahmaklık yapma. Şimdiki aklım olsa öyle yapardım.

Önce 2 yıllık, sonra 4 yıllık oku. Benim gibi 4 yıllık okuyup ahmaklık yapma. Şimdiki aklım olsa öyle yapardım.
4 yıllık ne okudunuz acaba da ahmaklık oldu anlayamadım ama aynı bölüm ya da yan dalı 2 yıl okuyup sonra 4 yıllığını okumak bence vakit kaybından başka bir şey olamaz.
İroni mi yapıyorsun Cidden böyle bir şey olduğunu mu düşüniyorsun yoksa?
Hayır çok haklı Sivil Havacılık Kabin Hizmetlerini bitirip en kötü şirkette kabin sorumlusu olarak işe başlaması halinde alacağı en düşük başlangıç maaşı 2500-3000 TL.
Kastettiği 4 yıllık bölümlerden iyi olanı benim yazdığım kastettiği 4 yıllıklar ise İİBF gibi bölümler ya da Su ve Su ürünleri mühendisliği falan.

Bölümüne göre değişkenlik gösterir. Uçak teknolokisi gibi seçkin bölümlerde alacağın ücret ve şanslıysan iş imkanı güzel. Ben önce 2 yıllık bitirip normal sınavdan daha kolay sayılabilecek bir sınava girip 4 yıllığa geçiş yaptım. İstediğin bir bölüm var ise benzer yolları deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…