Bu lens mevzusu nedir onu da merak ediyorum. Bu bütçedeki bir kamerayla beraber gelen lens işimi görür mü? Teşekkürler şimdiden.
Vallahi o bütçede ben olsam Sony A6300 alırdım. İkinci elde body olarak 15 bin civarına bulunuyor sanırım. Ya da kit olarak alabilirsiniz 20-25 bin civarına. Yanında gelen lens bir süre idare eder. İkinci el alırken shutter sayısına dikkat edin. Mümkünse 10 bini geçmesin. Ne kadar düşük, o kadar iyi.
Lens mevzusu şöyle, farklı çekimler için farklı lensler gerekiyor. Mesela mimari çekimlerde geniş açı lensler lazım ki tüm binayı kareye alabilelim. Ya da portre çekiminde arka plan bulanıklığı sağlayan açık diyaframa sahip portre lensleri gerekir. Kuş fotoğrafçılığı gibi uzak nesneleri çekmek için tele lensler gerekir. Küçük objeleri çekmek için makro lensler gibi liste uzar. Bunun bir sonu yok pek
Başlangıç için yanında gelen lensler yeterli olur. Temel şeyleri öğrenene kadar iş görür. Ancak sonrasında, üstteki gibi alanlarda uzmanlaşmaya başlayınca yeni lensler gerekecektir.
20 bin liraya asla alınmaz. 10 bin liraya falan belki. Sıfır makine almayın, başlangıç için gerek yok. İkinci el temiz A6300 rahatlıkla bulabilirsiniz baktığınız bütçede. A6300 aynasız makinedir yani daha güncel bir teknoloji. Onu önerme sebebim oydu. D5300 ise DSLR, eski nesil bir cihaz. Ayrıca lens seçeneği çok sınırlı bir model. Nikon'un D3000 ve D5000 serilerinin içinde otofokus motoru denen parça bulunmuyor. O yüzden eğer otofokus özelliğinin çalışmasını istiyorsanız otofokus motoru bulunan lensler almanız gerekecek ki çok fazla seçenek yok bu noktada.Hocam Nikon D5300 nasıldır?
20 bin liraya asla alınmaz. 10 bin liraya falan belki. Sıfır makine almayın, başlangıç için gerek yok. İkinci el temiz A6300 rahatlıkla bulabilirsiniz baktığınız bütçede. A6300 aynasız makinedir yani daha güncel bir teknoloji. Onu önerme sebebim oydu. D5300 ise DSLR, eski nesil bir cihaz. Ayrıca lens seçeneği çok sınırlı bir model. Nikon'un D3000 ve D5000 serilerinin içinde otofokus motoru denen parça bulunmuyor. O yüzden eğer otofokus özelliğinin çalışmasını istiyorsanız otofokus motoru bulunan lensler almanız gerekecek ki çok fazla seçenek yok bu noktada.
Belki Fujifilm X-T30 düşünülebilir. Çok tatlı makinedir.Anladım hocam. Önceliğim A6300 olacak o zaman. Peki 2. el veya sıfır başka öneriniz var mıdır alternatif olarak?
Bence yanında gelen kit lens ile başlayın. Zamanla kendiniz anlayacaksınız neye ihtiyacınız olduğunu zaten.Hocam bir de sadece body alsam lens olarak ne alabilirim? Ne önerirsiniz başlangıç için?
O da güzeldir. Bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alabilirsiniz. A6000 serisi güzeldir. Hem ufak, taşıması kolay. Hem de güçlü. Onu önerme sebebim bu.A6400 nasıldır bütçeyi biraz zorlasam?
Belki Fujifilm X-T30 düşünülebilir. Çok tatlı makinedir?
Bence yanında gelen kit lens ile başlayın. Zamanla kendiniz anlayacaksınız neye ihtiyacınız olduğunu zaten.
O da güzeldir. Bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alabilirsiniz. A6000 serisi güzeldir. Hem ufak, taşıması kolay. Hem de güçlü. Onu önerme sebebim bu.
A6400'ün ne gibi bir artısı vardır acaba? Sizi yoruyorsam özür dilerim bu konularda bilgim yok.
Biraz tercih meselesi ya, ben Fujifilm'in verdiği renkleri daha çok beğeniyorum. Tabii RAW çekim yaptığım için pek bir önemi olmuyor. Yine de fark ediliyor. Ben olsam X-T30 alırım. Ama tamamen kişisel tercih.A6300 mü daha iyidir Fujifilm mi?
Eki Görüntüle 2255908
Bu görsele bakarak aradaki farkları görebilirsiniz. A6400 biraz daha gelişmiş bir cihaz ama ütopik bir fark da yok. Yine de alınabiliyorsa A6400 alın tabii ki. Aşağıdaki siteden kendiniz de inceleyebilirsiniz.
Sony A6400 vs A6300 Comparison: What is new and is it worth upgrading?
Read our detailed comparison of the Sony Alpha a6400 vs Sony Alpha a6300 to find out their strengths and weaknesses, and decide which one to choose.cameradecision.com
Biraz tercih meselesi ya, ben Fujifilm'in verdiği renkleri daha çok beğeniyorum. Tabii RAW çekim yaptığım için pek bir önemi olmuyor. Yine de fark ediliyor. Ben olsam X-T30 alırım. Ama tamamen kişisel tercih.
Üzmez, Sony de güzeldir. Pazarın liderlerinden biri zaten. Hatta aynasız makine pazarının lideri desem yalan olmaz sanırım.Fujifilm modeli de hoşuma gitti lakin ikamet ettiğim şehirde pek fazla seçenek yok düzgün. Sony A6300 veya bütçeyi zorlarsam 6400 alacağım gibi duruyor. Sony'nin renkleri de iyidir değil mi, üzer mi?