20.000₺ bütçe ile geleceğe yönelik sistem toplama önerisi

Bütçe
20000

Viqqa0

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle şu an elimde bulunan bileşenler şunlar: (Bence pek bir önemi yok ama yine de soracaklar için koyuyorum.)
  • i3 10100F
  • GTX 1050 Ti (elime RTX 3060 Ti geçecek)
  • Gigabyte H410M S2H V3 (DDR4 16 GB Dual)
  • 850W Bronze+ prolixp8 (Rampage)
Hedefim başlıkta olduğu gibi geleceğe yönelik DDR5 sistem toplamak. Amacım daha çok bir kez sistem alıp sonrasında ise sadece işlemci ve ekran kartı değiştirmek. (mümkünse) Intel işlemciyi şu an soketlerden dolayı pek tercih etmiyorum, AM5 daha mantıklı geliyor ama 7600 ve 7500F dışında mantıklı işlemci bulamadım. X3D işlemcilerinde sıfırı çok pahalı, yoksa 7800x3D almayı planlıyordum.

Burada sizin fikrinize ihtiyacım olan 2 şey var:
  1. 2. el Ryzen X3D işlemci alınır mı?
  2. Nasıl bir anakart tercih etmeliyim?
Önerilere geçmeden önce size söylemem gereken birkaç önemli ve istisna nokta mevcut: Öncelikle Anakart Micro-ATX olmalı ve PSU değiştirmeyi düşünmüyorum. tabii ki önerebilirsiniz ama gerçekçi olmak gerekirse uzun bir süre (sorun çıkartmazsa) ellemeyeceğim. Ayrıca şu an ekran kartı önermenize de gerek yok ve RAM konusunda da kendimi şartlamış gibiyim. Tabii ki fikirlerinize ve önerilerinize açığım fakat aşağıda linkini verdiğim RAM'i almayı düşünüyorum.

Ekran kartı konusunda ise elime arkadaşımdan temiz bir 3060 Ti geçti, (yeni sistem toplamamın nedeni tamamen bu) bu yüzden şu an ekran kartı önermenize gerek yok. Sizden rica edeceğim bir diğer konu şu: ekran kartının gücünü ve modelini baz almadan işlemci ve anakart seçmemenizi rica ediyorum, çünkü dediğim gibi ileride sadece işlemci ve ekran kartı değiştirerek devam edebileceğim bir PC yapmayı düşünüyorum. (mümkünse) sıfırdan toplamak ve büyük bir bütçe ayırmak insanı zor duruma sokuyor. En azından bu şekilde elimdeki işlemci ve ekran kartını satarak upgrade yapabilirim.

Son olarak, stok soğutucuda kalmayacağım. Örneğin Ryzen 7600 alırsam DeepCool AK400 veya Thermalright Peerless Assassin 120 almayı düşünüyorum. Fakat daha iyi fiyat/performans ürünü bilen ve X3D serisini bile soğutabilecek soğutucu varsa önerilerinize açığım.

Almayı planladığım bazı parçalar:

AMD Ryzen 5 7600

Asus Tuf Gaming B650M-E Wi-Fi

Corsair 32GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5 Ram

DeepCool AK400 veya Thermalright Peerless Assassin 120

Elime geçen ekran kartı:

Asus NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Dual V2 OC Edition

Özellikle Anakart seçimi konusunda zorlanıyorum. Aslında aklımda birkaç farklı sistem var, fakat bunları şimdilik paylaşmayıp önce sizlerin değerli fikirlerini almak istedim. İlgilenirseniz, düşündüğüm diğer sistemleri de sizlerle paylaşabilirim. Amacım kesinlikle forumun vaktini almak değil, sadece en doğru ve en mantıklı sistemi kurabilmek için tecrübelerinizden faydalanmak. (anlamayanlar için ekran kartı, PSU ve kasa gibi bende halihazırda olan bileşenler dışında sistemi tamamlamak :D)

Şimdiden anlayışınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bazı bilgilerim eksik olabilir kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı