20.000₺ Mimar için Sistem Önerisi

Jack&Jones

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Mimar bir abimin isteği üzerine sizlerden yardım almaya geldim. Kendisi yeni bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyor. Bütçe olarak 20.000₺ olduğunu söyledi. Monitör hariç. Uzun süredir teknolojiyle aram olmadığı için ben de sizden yardım almak için açıyorum konuyu. Min. 32 GB RAM ve 3TB SSD olan bir sistem yapabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplama amacını söylersen daha verimli yardım alırsın çünkü o levelde bilgisayarlarda seçeceğin parçalar önem arz ediyor. Oyun mu Yazılım mı? Hangi amaç ile kullanılacak.

Toplama amacını söylersen daha verimli yardım alırsın çünkü o levelde bilgisayarlarda seçeceğin parçalar önem arz ediyor. Oyun mu Yazılım mı? Hangi amaç ile kullanılacak.
Mimar kendisi. İş amaçlı toplamak istiyor yani. Render önemli.

600 tl kadar aştı ama değer, isterseniz depolama ve ram yükseltmelerine gidebilirsiniz kısa zamanda

Ryzen 3900x
AMD Firepro 8100WX / Nvidia Quadro P4000
Gigabyte X570 Elite
Samsung 860 Evo 4TB
Samsung PM981A 512 GB ( Sistem ve Programlar için)
Kingston HyperX 32GB (16GBx2) 3200MHz (Daha sonra yetmezse render veya analizde 64 yapar)
Thermaltake Water 3.0 360 ARGB
Corsair TX-M Series TX850M 80+ Gold

Gidipte iş yeri bilgisayarına "GAMİNG" grafik kartı almayın mümkünse. 3D model oluşturmaya analiz yapmaya daha elverişli ve bunun için dizayn edilen kartları alın. Firepro veya Quadro serisi hangisi uygunsa sizin için.

arkadaş doğru demiş ekran kartından alınan render her zaman daha iyidir zaten çoğu işlemci artık çok çekirdekli. 20000 TL takıntısı varsa işlemciden kısıp render için üretilmiş kartlar almak daha mantıklı.

CUDA'dan dolayı NVİDİA seçmek daha mantıklı olacaktır.

Bu tarz işler için Pny Quadro ekran kartı öneriliyordu sanki yanlış mı biliyorum? Amd'nin de Nvidia'nında vardı sanki.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Az çok bir fikir oluştu aklımda. Bir liste yapıp göstereceğim kendisine seçenekleri. Eğer alırsa da fotoğraf vs. buraya da atarım. Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…