20.000₺ R5 3600X ve RTX 2080S sistem nasıl?

Sistem fiyatına göre çok kötü. Beklerseniz RTX 3070-3080 sistem toplarsınız. 2K 144Hz monitör falan bulabilirsiniz. Arkadaşlar önersin sistem bütçeye göre kötü.

Katılıyorum. Bu bütçeye rahat bir şekilde 3080 sistem alınır. 2080 Super almak biraz kötü bir harcama olur açıkçası. 3080'i beklerseniz hem daha uzun ömürlü olur hem de daha performanslı.

Aceleniz yoksa Ryzen 5000 ve RTX 3000'li sistem çok daha iyi olur. Ryzen 5 5600 olabilir gelecek yakında Ryzen 5000. yoksa en azından R7 3700X, 3080 sistemli B550 veya X570 chipset anakartlı bir sistem toplanır. Monitör için 2K 144Hz bakılır. Aceleniz varsada yardımcı arkadaşlar olacaktır.

Aceleniz yoksa Ryzen 5000 ve RTX 3000'li sistem çok daha iyi olur. Ryzen 5 5600 olabilir gelecek yakında Ryzen 5000. yoksa en azından R7 3700X, 3080 sistemli B550 veya X570 chipset anakartlı bir sistem toplanır. Monitör için 2K 144Hz bakılır. Aceleniz varsada yardımcı arkadaşlar olacaktır.
Yok satın almak için toplamadım sadece kendimi bilgisayar toplamakta geliştirmek istiyorum.Ancak her topladığım bilgisayar kötü oluyor anlamıyorum.

Yok satın almak için toplamadım sadece kendimi bilgisayar toplamakta geliştirmek istiyorum. Ancak her topladığım bilgisayar kötü oluyor anlamıyorum.

O sistem için 850W fazla olur gibi geldi. Üstelik ekran kartı 2080S bu sisteme 1080P için 75Hz yakışmaz. Seçtiğiniz HDD'nin RPM'si 7200 olursa daha iyi olur. Edit ve render işleri ile uğraşılmayacak ise RAM'lerin 32 GB olmasına gerek yok. Ayrıca depolamada da 2TB HDD yerine SSD'ye yüklenmek daha iyi olabilir. Ve soğutma için biraz fazla para harcamışsınız gibi geldi. Sistem toplamaktan pek anlamam ama bir oyun bilgisayarı alacak olsam dediğim şeyleri yapardım.
Parçaları kafanızda netleştirdikten sonra fiyat kısmı sorun değil her yerde bulabilirsiniz. Mesela önce düşünün ne kadarlık bir depolamaya ihtiyacım var diye. 1TB'a karar kıldıysanız eğer bunu sitelerde aramaya başlayın. Ucuz olanına denk gelirsiniz zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı