Merhaba arkadaşlar! Uzun yıllar boyunca oyun ihtiyacımı gören PS4 konsolumu artık eski nesil olmasından ötürü emekliye ayırmak zorunda kaldım. Bir taraftan çevremdeki arkadaşlarımın çoğunluğunun PC sahibi olması, bir taraftan iş hayatının gerekleri, diğer yandan laptop fiyatlarının aşırı pahalı olması beni bir masaüstü PC almaya mecbur kıldı. Bu sebeple yaklaşık 1 haftadır hazır sistem arayışı içerisindeyim. Öncelikli hedefim minimum olarak arkadaşımın sahip olduğu AMD Radeon 6700 XT model ekran kartına sahip bir sistem almaktı. Hatta geçtiğimiz günlerde PcKolik sitesinde "hypnos" isimli AMD Radeon 6800 içeren sistem 21.999 TL'den satılıyordu ancak ben sistemi ve parçalarını inceleyip alana kadar stok tükenmişti. Ben de başka bir hazır sistem bulana kadarki süreçte PC donanımları hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak amacıyla bazı araştırmalar yaptım. Yaptığım araştırmalar neticesinde AMD'den ziyade NVIDIA kartların bana daha uygun olduğuna karar verdim çünkü oyunları şu anlık FHD çözünürlükte en iyi grafik kalitesinde oynamak istiyordum. Ham güç ve VRAM konusunda her ne kadar AMD ekran kartları benzer fiyatta rakiplerinden bir tık önde olsa da RT kalitesi olsun, yazılım istikrarı olsun, DLSS teknolojisi olsun NVIDIA AMD'nin önündeydi. Bu sebeple ben de NVIDIA'nın RTX4060 Ti kartını gözüme kestirdim. Her ne kadar 8 GB VRAM'e sahip olsa da sistemi yükseltene kadar beni 1080 çözünürlükte idare eder diye düşünüyorum. Zaten 4060 Ti'ın üstü olan 4070 bütçemi çok aşıyor, 3000 ve 2000 serilerinde ise DLSS3 desteği yok. Geriye bir tek bu kart kalıyor. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde yine araştırma yaparken Tebilon'da 4060 Ti'lı bir sistem 22.500 TL'den karşıma çıkmıştı ama tahmin edeceğiniz üzere erken davranmadığımdan ötürü stok bitti ve fiyatı zamlandı. Ekran kartı Ventus 2X modeldi ve forumda incelemesini yapan bir arkadaş kesinlikle tavsiye etmiyordu. Şüpheye düştüğümden ötürü de acele edip hemen almadım. Sonrasında pişman oldum tabii ki çünkü gelen zamlardan sonra gerek YouTuber'lar gerek yayıncılar eskisi gibi uygun fiyatlı kasalar toplayıp kanallarında paylaşmıyorlar. Bundan ötürü artık bizim de tüm siteleri ve forumları sabah akşam takip etmemiz gerekiyor. Her neyse son olarak konuyu toparlayıp özetleyecek olursam arkadaşlar 20.000 TL bandında ekran kartında öncelik NVIDIA, işlemci de ise AMD olacak şekilde F/P dediğiniz hazır sistemler varsa paylaşabilir misiniz? Bunun dışında bana verebileceğiniz tavsiyeler veya sormak istediğiniz sorular varsa memnuniyetle dinlemek ve cevaplamak isterim. Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.