Soket bilgilendirmesi için teşekkür ederim.
Performans konusundaki kayıptan kastımı şu şekilde açıklarsam daha rahat anlaşılacağına inanıyorum;
Intel'in 14 x 2 adet çekirdeği bana 28 performans puanı (PP) versin, AMD'nin 16 x 2 çekirdeği ise 32 PP.
Maksimum işlem halinde 28PP ile 5 dakika sürerse - 5.6 çekirdek başına,
32PP ile de 7 dakika sürüyor - 4.6 çekirdek başına
Sistem render'da iken, basit veya ağır bir işlem (görselleştirme, düzenleme v.b Affinity / Photoshop / Modo Sketchup v.b) işin içine girdiğinde, Intel 5.6x2 PP, AMD 4.6x2 PP kayıp yaratacak. Diğer yapılan işten kayıp yüksek iken, güncel olarak yapılan işe verilen önem daha yüksekse de bu tür bir kayıp fiyat performans açısından gözardı edilebilir.
Intel'de 26 çekirdekle devam eden işlem, AMD'de 30 çekirdekle devam ediyor olacak. Düz matematiksel hesaplara göre belki aynı sürede işlem tamamlanabilir. Gerçi sistemlerimiz halen bir kilo çekirdekle ne yapacağını tam olarak bilmeyen programlarla çalışıyor o ayrı mesele. Sanırım bu yüzden gerçek hayat senaryolarına göre işlemci karşılaştırmaları halen tam anlamıyla yapılmıyor malesef.
Xeon sistemler konusunda hepsinden daha performanslı sonuçlara ulaşıldığını görüyorum. Ayrıca ileride çift Xeon işlemci takıp 44 çekirdekle de yola çıkmak güzel bir fikir olabilir. Yurtdışından satınalmak bize daha uygun maliyetli olabilir belki - gidip getirecek birini ayarlayabilirsem.