20.000 TL'lik sistem toplama

cyberkingpin

Decapat
Arkadaşlar ilk başta bunu oluşturmak için yaklaşık 3 sene para biriktirdim, bunu bilmenizi isterim. Bilgisayar ve parçalarını HTC Vive Cosmos ile ve nasip olursa ondan sonraki nesiller için iyi bir performans olması odaklı yapmaya çalıştım. Bilgisayarda VR harici kaliteli oyunlar oynamak ve en azından 5-8 sene beni idare edecek şekilde olmasını amaçlıyorum. Bu arada yayın veya render işleri ile uğraşmıyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X

Anakart: ASUS Prime X570-PRO

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC (2 adet alıp CF yapmayı planlıyorum)

RAM: G.Skill trident Z Neo 32 GB 3600 MHz DDR4

Depolama: Samsung 970 Evo Plus SSD

Kasa: Cooler Master MB511 RGB

PSU: Corsair RMX 1000W full modüler 80+ Gold

Kesintisiz güç kaynağı: FSP Champ 1K UPS

Monitör: 2 farklı model arasında kaldım

ViewSonic VX3258-2KC-mhd
ViewSonic VX3211-4K-mhd

Monitör olarak 2K 144 Hz mi yoksa 4K 60 Hz mi?

Bu ara kendi düşüncem ekran kartını CF yapıp 2080 Ti'ye yakın seviyelerde olacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden PSU'yu 1000 Watt ile desteklersem kaldırıp biraz da olsa CF'lı olarak overclock yapabilir miyim? Bu arada bizim mahallede aşırı derecede elektrik kesildiği için bilgisayara ve VR'a bir şey olmasın diye kesintisiz güç kaynağı ekledim ama güç çıkışı ile hem bilgisayar hem de HTC VR'ı korumakta yeterli olur mu bilmiyorum. Şimdiden inceleyen arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2080 Ti alıp 750W bir güç kaynağı tercih etmek çok daha mantıklı bir seçenek. 2K 144 Hz monitör de alırsanız yanına tadından yenmez. Biraz düşük kalmış o anakart.
Bu monitör ile attığım parçaları satın alabilirsiniz:
İşlemci 3700 TL
Ekran kartı 8500 TL
Anakart 1500 TL
RAM 1300 TL
Kasa 500 TL
PSU 650 TL
SSD 1500 TL

Sizin ihtiyacınız olan sistem burada mevcut. Teknopat Tavsiyeler - Başlık : Üste Seviye Oyun ve Geniş Ekran
Bahsettiğiniz makaleyi daha önce görmemiştim. Bazı konularda bana yardımcı olduğu ve bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
2080 Ti alıp 750W bir güç kaynağı tercih etmek çok daha mantıklı bir seçenek. 2K 144 Hz monitör de alırsanız yanına tadından yenmez. Biraz düşük kalmış o anakart.
Bu monitör ile attığım parçaları satın alabilirsiniz:
İşlemci 3700 TL
Ekran kartı 8500 TL
Anakart 1500 TL
RAM 1300 TL
Kasa 500 TL
PSU 650 TL
SSD 1500 TL
Ekran kartı olarak seçtiğim ekran kartını crossfire yapıp OC yaparsam 2080 Ti ye yakın veya rakip olabileceğini düşünüyorum. Anakart konusunda bende de bir huzursuzluk var doğrusu hem CF yapıp üstüne OC ile yüklendiğim de anakart ne kadar dayanır bilemiyorum ama sizin önerdiğiniz anakartı inceleyecem. Bu arada seçtiğim bileşenlerin birbiri ile uyumlu olup olmadığını ve biraz daha üst anakart modelini (2000-2500 TL) söylerseniz sevinirim.
Arkadaşlar Ege arkadaşımızın dediğinden sonra anakartı 2 farklı model üzerine yoğunlaştım ama karar veremedim.
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Gigabyte X570 Aorus Ultra AM4 Soket Anakart
Asus ROG Strix X570-E Gaming

Son düzenleme:
Bu fiyata Ryzen 7 3800x ve 2080ti alınır monitör olarak ise de aldım şu an kullanıyorum her şeyi çok hoşuma gitti.
5 gün önce indirimde 2499TL fiyata aldım.Aynı modelin 27 inç olan modeli de düşünülebilir fiyatları aynıydı o yüzden bu modeli tercih ettim çok beğendim bu sisteme çok güzel olabilir.

5700 XT Crossfire desteklemiyor.

Bu fiyata Ryzen 7 3800x ve 2080ti alınır monitör olarak ise de aldım şu an kullanıyorum her şeyi çok hoşuma gitti.
5 gün önce indirimde 2499TL fiyata aldım.Aynı modelin 27 inç olan modeli de düşünülebilir fiyatları aynıydı o yüzden bu modeli tercih ettim çok beğendim bu sisteme çok güzel olabilir.
2080ti MSI veya Asus için 9.000-10.000 TL civarı para vermem gerekiyor. UPS ye vereceğim para biraz düşmüş olacak ama en azından 1.500-2000 civarı daha eklemem gerekir. Bu şekilde ise 7.500 TL ye mal olacak bana 5700 TX yi crossfire yaptığım zaman 2080ti nin ucuz modelleri var ama yahnisi nasıl olur denemek istemem. Crossfire ile de risk içeriyor ama başarılı olma ihtimali daha yüksek gibi geliyor.
5700 XT Crossfire desteklemiyor.
ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC modelinde Crossfire desteği var arkadaşım. Asusun kendi sitesine veya başka sitelere biraz daha dikkatli incelerseniz fark edebilirsiniz.

Oyun için Crossfire yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum, her oyunda Crossfire verimli olmuyor. Tek 5700 XT de 70 FPS alırken ikinci bir 5700 XT ile Crossfire yapınca 140 FPS almayı beklemeyin. Çünkü oyunlar Crossfire veya SLI için optimize edilmiyor verim alamassınız, parayı çöpe atmış olursunuz. Şu video yu izle derim.

Oyuncu sisteminde 32 GB RAM hala gereksiz, RAM i 16 GB yapıp kalan bütçe ile bileşenlere yatırım yapın daha sonra 32 GB yaparsınız.

Öte yandan Ryzen işlemci yerine Intel işlemci seçmeniz oyunlar için daha iyi olur. i7 9700K veya i9 9900K gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
2080ti MSI veya Asus için 9.000-10.000 TL civarı para vermem gerekiyor. UPS ye vereceğim para biraz düşmüş olacak ama en azından 1.500-2000 civarı daha eklemem gerekir. Bu şekilde ise 7.500 TL ye mal olacak bana 5700 TX yi crossfire yaptığım zaman 2080ti nin ucuz modelleri var ama yahnisi nasıl olur denemek istemem. Crossfire ile de risk içeriyor ama başarılı olma ihtimali daha yüksek gibi geliyor.

ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC modelinde Crossfire desteği var arkadaşım. Asusun kendi sitesine veya başka sitelere biraz daha dikkatli incelerseniz fark edebilirsiniz.
AMD karta bu teknolojiyi vermemişken, partneri ASUS nasıl verebiliyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı