cyberkingpin
Decapat
Arkadaşlar ilk başta bunu oluşturmak için yaklaşık 3 sene para biriktirdim, bunu bilmenizi isterim. Bilgisayar ve parçalarını HTC Vive Cosmos ile ve nasip olursa ondan sonraki nesiller için iyi bir performans olması odaklı yapmaya çalıştım. Bilgisayarda VR harici kaliteli oyunlar oynamak ve en azından 5-8 sene beni idare edecek şekilde olmasını amaçlıyorum. Bu arada yayın veya render işleri ile uğraşmıyorum.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X
www.epey.com
Anakart: ASUS Prime X570-PRO
www.epey.com
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC (2 adet alıp CF yapmayı planlıyorum)
www.epey.com
RAM: G.Skill trident Z Neo 32 GB 3600 MHz DDR4
www.epey.com
Depolama: Samsung 970 Evo Plus SSD
www.epey.com
Kasa: Cooler Master MB511 RGB
www.coolermaster.com
PSU: Corsair RMX 1000W full modüler 80+ Gold
www.hepsiburada.com
Kesintisiz güç kaynağı: FSP Champ 1K UPS
www.epey.com
Monitör: 2 farklı model arasında kaldım
ViewSonic VX3258-2KC-mhd
www.epey.com
ViewSonic VX3211-4K-mhd
www.epey.com
Monitör olarak 2K 144 Hz mi yoksa 4K 60 Hz mi?
Bu ara kendi düşüncem ekran kartını CF yapıp 2080 Ti'ye yakın seviyelerde olacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden PSU'yu 1000 Watt ile desteklersem kaldırıp biraz da olsa CF'lı olarak overclock yapabilir miyim? Bu arada bizim mahallede aşırı derecede elektrik kesildiği için bilgisayara ve VR'a bir şey olmasın diye kesintisiz güç kaynağı ekledim ama güç çıkışı ile hem bilgisayar hem de HTC VR'ı korumakta yeterli olur mu bilmiyorum. Şimdiden inceleyen arkadaşlara teşekkür ederim.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X

AMD Ryzen 7 3800X 4.5 GHz İşlemci
AMD Ryzen 7 3800X detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Anakart: ASUS Prime X570-PRO

Asus Prime X570-Pro AM4 Soket Anakart
Asus Prime X570-Pro AM4 Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC (2 adet alıp CF yapmayı planlıyorum)

Asus ROG Strix Radeon RX 5700 XT OC
Asus ROG Strix Radeon RX 5700 XT OC ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
RAM: G.Skill trident Z Neo 32 GB 3600 MHz DDR4

G.Skill Trident Z Neo (F4-3600C16D-32GTZNC) 32 GB 3600 MHz DDR4 Ram
G.Skill Trident Z Neo 32 GB 3600 MHz DDR4 Ram F4-3600C16D-32GTZNC detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Depolama: Samsung 970 Evo Plus SSD

Samsung 970 EVO Plus SSD (1 TB)
Samsung 970 EVO Plus SSD MZ-V7S1T0BW detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Kasa: Cooler Master MB511 RGB
MasterBox MB511 RGB | Cooler Master
PSU: Corsair RMX 1000W full modüler 80+ Gold
Corsaır Enthusiast Rmx 1000W Full Modüler 80+ Gold 135Mm Fiyatı
Corsaır Enthusiast Rmx 1000W Full Modüler 80+ Gold 135Mm en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Kesintisiz güç kaynağı: FSP Champ 1K UPS

FSP Champ 1K 1000 VA UPS
FSP Champ 1K UPS detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Monitör: 2 farklı model arasında kaldım
ViewSonic VX3258-2KC-mhd

ViewSonic VX3258-2KC-mhd Monitör
ViewSonic VX3258-2KC-mhd Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.

ViewSonic VX3211-4K-mhd Monitör
ViewSonic VX3211-4K-mhd Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Monitör olarak 2K 144 Hz mi yoksa 4K 60 Hz mi?
Bu ara kendi düşüncem ekran kartını CF yapıp 2080 Ti'ye yakın seviyelerde olacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden PSU'yu 1000 Watt ile desteklersem kaldırıp biraz da olsa CF'lı olarak overclock yapabilir miyim? Bu arada bizim mahallede aşırı derecede elektrik kesildiği için bilgisayara ve VR'a bir şey olmasın diye kesintisiz güç kaynağı ekledim ama güç çıkışı ile hem bilgisayar hem de HTC VR'ı korumakta yeterli olur mu bilmiyorum. Şimdiden inceleyen arkadaşlara teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: