20.000 TL'ye bisiklet önerisi

swxlvr

Hectopat
İyi sosyaller, 20.000₺ bütçe ile alabileceğim en iyi şehir veya gravel bisiklet önerilerinizi bekliyorum. Şu an düşündüğüm model Mosso GVL290 veya gvl270, şimdiden müteşekkirim.

Hocam ne amaçlı düşünüyorsunuz elektrikli önerebilirim ulaşım ve konfor öncelikliyse.
Hobi ve spor amaçlı hocam, günlük 15km üstünde sürebileceğim, aynı zamanda bozuk yollarda (ülkemizin malum şehir içi yollarında) da sürebileceğim drop barlı bir model bakıyorum. Sanırsam road bike yerine gravel benim için uygun
Gravel olarak pek alternatif yok fiyat aralığında lastikler bir tık ince olabilirmiş 2.10'luk yerine.
Modelin göze çarpan başka bir handikapı var mıdır?

Hobi ve spor amaçlı hocam, günlük 15km üstünde sürebileceğim, aynı zamanda bozuk yollarda (ülkemizin malum şehir içi yollarında) da sürebileceğim drop barlı bir model bakıyorum. Sanırsam road bike yerine gravel benim için uygun.

Modelin göze çarpan başka bir handikapı var mıdır?

Fiyatına göre bakarsak üzerindeki donanım yeterli benim tahminim lastik genişliğini fazla tutmalarının sebebi maşanın alu olması çünkü karbon veya çelik maşa gibi esnemesi yok rijit bir maşa arazide belki biraz daha yorucu olabilir sarsıntıları karbon veya çelik maşaya göre daha fazla titreşim olacağı için. Ama dediğim gibi kullanacağınız duruma göre lastik tercih edebilirsiniz sonrası için.

Fiyatına göre bakarsak üzerindeki donanım yeterli benim tahminim lastik genişliğini fazla tutmalarının sebebi maşanın alu olması çünkü karbon veya çelik maşa gibi esnemesi yok rijit bir maşa arazide belki biraz daha yorucu olabilir sarsıntıları karbon veya çelik maşaya göre daha fazla titreşim olacağı için. Ama dediğim gibi kullanacağınız duruma göre lastik tercih edebilirsiniz sonrası için.
Teşekkürler, peki bisiklette süspansiyon olmaması dezavantaj yaratacak bir durum mu? Yakın fiyat bandında önerdiğiniz gravel modeller var mı? Hidrolik fren olmaması sorun mu? Gvl290 claris modeline uygun lastik önerisi rica edebilir miyim?

Son düzenleme:
Teşekkürler, peki bisiklette süspansiyon olmaması dezavantaj yaratacak bir durum mu? Yakın fiyat bandında önerdiğiniz gravel modeller var mı? Ayrıca GVL290 claris modeline uygun lastik önerisi rica edebilir miyim?

Genelde asfalt arada bir toprak yol için benim gördüğüm bu model iyi gibi. Benzer diş yapısı başka markada olabilir.
Sadece şehir içi kullanılacaksa daha az dişli bir model olabilir. Benim tercihim zirhlı bir lastik olurdu schalbe ve cst markalarında var schwalbe fiyat olarak uçuk şu anki şartlarda.

Bu lastiğinde 1.75 genişlik olanı tercih edilebilir. Bir de mavi renkli zırhlısı var o 5mm zırh kalınlığı var dolayısı ile ağır ama raptiye bile delemiyor lastiği yeşil olan 3mm zırhlı.

Ben olsam en azından 1 sene kullanırım üstündeki lastikleri veya aldığınız gibi değiştirip bisikletciye satabilirsiniz.

Genelde asfalt arada bir toprak yol için benim gördüğüm bu model iyi gibi. Benzer diş yapısı başka markada olabilir.
Sadece şehir içi kullanılacaksa daha az dişli bir model olabilir. Benim tercihim zirhlı bir lastik olurdu schalbe ve cst markalarında var schwalbe fiyat olarak uçuk şu anki şartlarda.

Bu lastiğinde 1.75 genişlik olanı tercih edilebilir. Bir de mavi renkli zırhlısı var o 5mm zırh kalınlığı var dolayısı ile ağır ama raptiye bile delemiyor lastiği yeşil olan 3mm zırhlı.

Ben olsam en azından 1 sene kullanırım üstündeki lastikleri veya aldığınız gibi değiştirip bisikletciye satabilirsiniz.
Peki hidrolik fren ve süspansiyon konusunda ne düşünüyorsunuz? Geniş açılı gidon aerodinamiğe ciddiye alınacak bir zarar veriyor mu?

Çamurların içinde gezmeyecekseniz v frende işinizi görecektir.
Bu tarz fren pabuçları alarak ileride fren performansınızı arttırabilirsiniz.
Hobi olarak süreceğiniz için bence aerodinamiğe hiç kafa takmayın zamana karşı yarışmayacaksınız.
Alternatif olacak bir bisiklet bulamadım dropbarlı bir bisiklet sürmek istiyorsanız bence yeterli.
Disk drenlerde mekanik olsun hidrolik olsun onlarda sorun çıkarabiliyor arada sürtme sıkıntıları oldu mu hızınızı kesiyor yağlandımı ekstra masraf.
Süspansiyonu kafaya takmayın bence pedli bir eldiven alın geçin. Giriş seviyesinde bisiklet almış olsanız süspansiyonlu genelde kilit olmuyor o da rampa çıkarken enerjinizi emiyor.

Çamurların içinde gezmeyecekseniz v frende işinizi görecektir.
Bu tarz fren pabuçları alarak ileride fren performansınızı arttırabilirsiniz.
Hobi olarak süreceğiniz için bence aerodinamiğe hiç kafa takmayın zamana karşı yarışmayacaksınız.
Alternatif olacak bir bisiklet bulamadım dropbarlı bir bisiklet sürmek istiyorsanız bence yeterli.
Disk drenlerde mekanik olsun hidrolik olsun onlarda sorun çıkarabiliyor arada sürtme sıkıntıları oldu mu hızınızı kesiyor yağlandımı ekstra masraf.
Süspansiyonu kafaya takmayın bence pedli bir eldiven alın geçin. Giriş seviyesinde bisiklet almış olsanız süspansiyonlu genelde kilit olmuyor o da rampa çıkarken enerjinizi emiyor.
Desteğiniz için tekrardan müteşekkirim, son olarak yarış bisikletlerine göre daha geniş olan gravel gidonları hakkında ne düşünüyorsunuz? Ve aerobar önerisinde bulunabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı