20.000 TL'ye hazır sistem önerisi

Bütçe
16000TL
Ben 2. Yi tercih ederim am4 ün ömrü bitti yeni işlemciye geçmek istesen anakart değişmek lazım ram değişmek lazım ondan dolayı daha yeni nesil am5 soket ve ddr5 için 2. Yi seçerim ekran kartı ilerde yenilemek istersem de daha zahmetsiz olur

Ryzen 5 7500F stok soğutucu yeter mi?

Sanmıyorum Ryzen 5 5600 için de stok soğutucu yeterli değil ID-Cooling SE-214-XT veya SE-224-XTS öneririm 240mm sıvı soğutma da alabilirsiniz.

İleride alırsam sorun olur mu 1-2 ay sonra falan bir sıkıntı çıkarır mı işlemci?

Sanmıyorum Ryzen 5 5600 için de stok soğutucu yeterli değil ID-Cooling SE-214-XT veya SE-224-XTS öneririm 240mm sıvı soğutma da alabilirsiniz.

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...nvme-m2-ssd-rx6650xt-oyun-bilgisayari-p-37558 hocam bu sistemdeki RAM'leri CL 46 XPG RAM olarak değiştirmişler CL46 fazla değil mi?

Son düzenleme:
İlerde alırsan işlemci ısınacağı için oyunlarda işlemci zorlanıp ısındığı zaman daha fazla ısınmamak için performansını düşürür soğutucu aldığınız zaman sorun düzelir
Cl değerinin artmasının sebebi MHz in artması önceki ramler 5200mhz idi fakat ryzen 5 7500f maksimum 5200mhz desteklediği için sizi olumsuz etkiler aynı zamanda ramların hem MHz si arttığı için hemde rgb olduğu için fiyatı artmış galiba oda bir eksi ama yinede bana alınabilir gibi geldi

Bu sistemde yayın açsam kasar mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…