20.000 TL'ye hazır sistem önerisi

Bütçe
16000TL
DDR 5 sistem daha uzun gitmezmi hocam ileride ekran kartını da değişsem?

Ama 6650 XT ve 4060 farkı var, 4060 sistem şu an iyi fiyatta.

Evet, DDR5 sistem eğer ekran kartını değiştireceksen bir süre sonra daha iyi olur.

Ama 6650 XT ve 4060 farkı var, 4060 sistem şu an iyi fiyatta.

Evet, DDR5 sistem eğer ekran kartını değiştireceksen bir süre sonra daha iyi olur.

1-2 yıl kadar kullanır veya bir dahaki yaz değiştiririm böylelikle daha az para harcamış olurum diye düşünüyorum.

1-2 yıl kadar kullanır veya bir dahaki yaz değiştiririm böylelikle daha az para harcamış olurum diye düşünüyorum.

Şahsen o anakartın da DDR5 desteği olması lazım, işlemcinin de vardır. Sonradan da yükseltilebilir yani. 13400F ve RTX 4060 ikilisi de kötü değil ama şimdiden DDR5 ve AM5 soket geçmek isterseniz, o sistem iyi olabilri.

Yani şu an ilk bilgisayarımı alıyorum diyebilirim o yüzden beni daha uzun süre idare edebilecek bir DDR5 ve AM5 sistem daha iyi olabilir.

Yani şu an ilk bilgisayarımı alıyorum diyebilirim o yüzden beni daha uzun süre idare edebilecek bir DDR5 ve AM5 sistem daha iyi olabilir.
Lga 1700 de eski bir soket değil 14. Nesil Intel de kullanılabilir olacak ddr5 olması evet bir artı ama zaten intelin 12. Nesil ve sonraki tüm core işlemcilerinde de ddr5 desteği var PCI express 5.0 da olması lazım 14. Nesil ile beraber çıkacak olan H710m chipset yüksek ihtimal ddr5 olur kendi anakartınızı satar H710m alırsınız ramlar de aynı şekilde diğer sistemde ise ekran kartını değiştirmeniz gerekecek rtx 4060 olan sistemi aldıktan hemen sonra yayın yapmaya başlayabilirsiniz Rx 6650xt olan sistem içinse rahat bir yayın için ekran kartını yenilemeyi beklemeniz gerekecek RX 6650 XT yi ikinci elden sattığınız zamanda yüksek ihtimal sıfırından çok ucuza satmanız gerekecek çünkü AMD kartlar ikinci elde çok ucuza satılıyor alıcı bulmanız zorlaşır

Hocam ben arkadaşlarımdan duyduğuma göre RTX 4060 çok fazla ısınan ve zorlanan bir kartmış YouTube'dan baktığım kadarıyla RX 6650XT daha fazla FPS veriyor 4060'a göre attığım sistemin işlemciside i5 13400F'e çektiğim zaman aynı oluyor yani aslında şu an 4060 daha iyi gelmeye başladı gözüme bir de hocam bu atığınız sistemin anakartını değiştirmeme gerek var mı yoksa ileride mi değiştireyim?

Hocam işlemciyi 12400F e çekip kasa ve anakartı değiştirmek daha mantıklı olur mu?

Son düzenleme:

Kasa ve anakart kalsin. Bütçen en fazla ne kadar?

12400F yapip alabilirsin. OC olmayacaksa, h chipset yeterli. Kasa ve PSU da yeterli. Gerek yok. Bir de 224 XTS sogutucu alabilirsin, madem bütçen var. Stok yeter ama olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…