20.000 TL'ye Render ve Photoshop İçin Sistem Toplama

amounra

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
  • AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz 12 Çekirdek 70MB AM4 7nm İşlemci
  • Asus ROG Strix X570-E Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 Wi-Fi AM4 ATX Anakart
  • Kingston 32GB(2x16) HyperX Predator RGB 3200mhz CL16 DDR4 Ram (HX432C16PB3AK2/32)
  • Asus GeForce RTX2080 Dual OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk
  • Samsung 500GB 970 EVO Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
  • CoolerMaster MasterCase H500 RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa ////// VEYA Corsair Vengeance C70 USB 3.0 E-ATX Mid Tower Kasa
  • Corsair 750W RMx Serisi (2018) 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
  • Asus 27" PA27AC ProArt 5ms 60hz HDMI,DPPort,Thunderbolt 2K IPS Monitör
  • CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB 240 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Render ve Photoshop, yani sadece iş için bu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum. Yarın toplamış olacağım da büyük bi' ihtimal. Sistem hakkında tavsiyelerinizi yada önerilerinizi bekliyorum. Bütçem 20.000 civarı, çok çok üstüne çıkmadan öneriler alabilirim.

Son düzenleme:
Sistem güzel görünüyor. Ekleme yapacağınızı pek sanmam. Ancak, ekran kartınızı Dual modeli olarak seçmişsiniz. Isınma sorunu var diyorlar. Belki MSI, Gigabyte ya da bütçeniz el verirse ve, Asus almak istiyorsanız, ROG modellerine yönelebilirsiniz.

Cooler Master MasterCase H500 kasanın önü mesh olanı H500M alabiliyorsanız onu alın ya da Corsair kasayı tercih edin. Cooler Master soğutucunun fanları gürültülü, uğultu yapıyor. Asus Ryujin 240 veya desteklerse 360 öneririm sisteminizle de uyumlu olur. Ya da NZXT Kraken 240 veya 360 da alabilirsiniz ben kullanıyorum memnunum.

Öncelikle teşekkür ederim. Pc toplama konusunda bi bilgim yok aslında yani bir kaç günlük araştırmayla topladım bu sistemi. Dual olunca ne değişir onun da pek farkında değilim şahsen
Asus Rog Strix O8G ve A8G fiyatına çıkış yapabilirim ama hangisini seçmeliyim bi fark göremedim çok bi fiyat farkıda yok ? Bu sisteme önerdiğiniz bi ekran kartı varsa onu da merak etmedim değil illede asus olsun diye bi kaidem yok yani. Ana kart hakkında da çok kararsız kaldım uygun bi seçim yapmışmıyım sizce ?

H500M biraz yüksek geldi bana fiyatı corsair tercih edicem galiba ama NZXT Kraken 240 sizin tavsiyeniz üzerine düşünebilirim. teşekkürler

Dual'ın en büyük eksikliği RTX 2080 gibi bir kart için 2 fan barındırması. Ayrıca Strix modellerine göre soğutma bloğu biaz daha küçük ve güç bileşenleri biraz daha alt seviye. ROG Strix O8G ile A8G arasındaki tek fark, O8G'nin fabrika çıkışlı olarak overclock edilmiş olması. Biraz daha hızlı yani. Başka markalardan örnek;

Şahsen ben ya Gigabyte, ya da Asus alırdım. Zaten bu üç markanın tüm ürünleri kaliteli. Sadece gözünüze güzel geleni seçin. Ama benim için Strix'in yeri ayrı.

Strix O8G alıcam o zaman senin için diğer önerilerinle arasında fiyat farkı göremedim zaten almışken asus alayım diyorum. O8G overclock edilip daha hızlı bi halde olmasına rağmen A8G den biraz daha ucuz olması da garibime gitmedi değil

Bir dakika. A8G modeli, "Advanced" olarak geçiyormuş. A8G'nin biraz daha pahalı olması normal. Kusura bakmayın. Bu arada, emin olun Strix pişman etmez. Ama, O8G'nin frekansları daha yüksek. Advanced ne anlama geliyor bilmiyorum.

O8G de karar kıldım gibi bende biraz araştırdım ama bi bilgiye erişemedim test sonuçları dışında. çok bi fark da yok aralarında. Sistemim hazır gibi son olarak ana kart sizce uygun mu ? ve sistem parçalarını farklı sitelerden toplamayı düşünüyorum en ucuzu hangisiyse yani trendyol vs. yoksa tek bir siteden mi toplamamı tavsiye edersiniz ?

Tek bir siteden toplamanızı tavsiye ederim, İncehesap'tan ve İtopya'dan alabilirsiniz. İyi firmalardır. Hepsiburada v.s aracı olduğundan, pek güvenilir değiller bence. Anakart, sisteme yakışmış.

Tek bir siteden toplamanızı tavsiye ederim, İncehesap'tan ve İtopya'dan alabilirsiniz. İyi firmalardır. Hepsiburada v.s aracı olduğundan, pek güvenilir değiller bence. Anakart, sisteme yakışmış.
Tüm bilgileriniz için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz sistemi yakında toplarım son halinin resmini paylaşıcam sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…