20.000 TL'ye yayın için sistem önerisi

Samo53

Zeptopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar.

20k bütçe var yayın için başlangıç düzeyinde bir sistem toplamak istiyorum. Herhangi bir sıkıntı çıkarmasın yeterli. Marka vs takıntım yok dediğim gibi stabil çalışsın ve yayında bana sorun yaşatmasın. Bu fiyata bulabildiğimin en iyisini almak istiyorum. Desteğinizi rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın kısmında nasıl bir sıkıntı çıkarır ki?
Bence yayın için NVIDIA kart tercih edin. AMD oldukça iyidir ama yayın tarafında baş ağrıtır.

NOVA-6600 / INTEL I3-12100F / ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Bu sisteme gerekli özelleştirmeleri yaparak alabilirsiniz. Bende aksilik çıkmazsa Cumartesi alacağım.
Kanka bu arada bence bunu alma başka bak

Kanka bu arada bence bunu alma başka bak
Niye ki işlemcisini 13100f yaptım özelleştirme ile. İşlemci soğutucu ve Monitör ekledim. 9 ay taksit ile 3200 TL gibi bir fiyat yapıyor.

VULCAN-4060 / AMD Ryzen 5 5500 MPK / GALAX 1-Click OC 2X GeForce RTX 4060 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Hocam bu sistemde iyiymiş bunu da değerlendirebilirsiniz. Bende kararsız kaldım şimdi.

Aslında AMD baş ağrıtır demek suçlama gibi oldu. NVIDIA çok daha iyi desek daha doğru olur. NVIDIA’nın NVENC isminde encoderı var. Bu encoder üstünden yayın yaptığında fps drop, görüntü kalitesi düşmesi veya akıcılıkta azalma gibi sorunları yaşamazsın. AMD’nin encoderı ise x264. x264 ile aynı akıcılığı asla yakalayamazsın, performanslı değil.

Bundan dolayı AMD kart kullanan yayıncı arasan da bulamazsın, yok.

Aslında AMD baş ağrıtır demek suçlama gibi oldu. NVIDIA çok daha iyi desek daha doğru olur. NVIDIA'nın NVENC isminde encoderı var. Bu encoder üstünden yayın yaptığında FPS düşmesi, görüntü kalitesi düşmesi veya akıcılıkta azalma gibi sorunları yaşamazsın. AMD'nin encoderı ise X264. X264 ile aynı akıcılığı asla yakalayamazsın, performanslı değil.

Bundan dolayı AMD kart kullanan yayıncı arasan da bulamazsın, yok.

Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 mı? i3 13100 ve RX 6600 mü hocam sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı