20-25 metrekare salon için klima önerisi

mrtconcon

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Antalya'da yaşıyorum. Evde 2 kişi yaşıyoruz ama ben misafir gelme vs. durumunu da gözetiyorum.
25MT kare bir oturma odam var. Kaç BTU kurtarır bilmiyorum çok hakim değilim ama sanırım 18000BTU civarı kotarır diye düşünüyorum.
Hem kışın ısınmaya hem de yazları Antalya neminde bizi soğutmaya yarayacak; fiyat performans sağlam, güvenilir, mümkünse montajı olan bir marka olması benim için önemli. Servislerle uğraşmak istemiyorum. Eski evimde 3 adet Arçelik inverter klima vardı ama çok da güvenmiyorum çok fazla gürültülü çalışıyor, diğeri de arızalandı. Arçelik önermeyin.

Bana en iyisi Mithubishi, LG, Bosch marka söylendi. Ama forumu tarayınca farklı markalar okudum kafam daha da karıştı. Parasına değecek olduktan sonra bana sağlam bir argümanla izah ederseniz çok yardımcı olursunuz.

Arkadaşlar merhaba. Antalya'da yaşıyorum. Evde 2 kişi yaşıyoruz ama ben misafir gelme vs. durumunu da gözetiyorum.
25MT kare bir oturma odam var. Kaç BTU kurtarır bilmiyorum çok hakim değilim ama sanırım 18000BTU civarı kotarır diye düşünüyorum.
Hem kışın ısınmaya hem de yazları Antalya neminde bizi soğutmaya yarayacak; fiyat performans sağlam, güvenilir, mümkünse montajı olan bir marka olması benim için önemli. Servislerle uğraşmak istemiyorum. Eski evimde 3 adet Arçelik inverter klima vardı ama çok da güvenmiyorum çok fazla gürültülü çalışıyor, diğeri de arızalandı. Arçelik önermeyin.

Bana en iyisi Mithubishi, LG, Bosch marka söylendi. Ama forumu tarayınca farklı markalar okudum kafam daha da karıştı. Parasına değecek olduktan sonra bana sağlam bir argümanla izah ederseniz çok yardımcı olursunuz.

LG 12000 BTU Dual Inventer klima kullanıyorum, gayet memnunum. TOKİ 2+1 evlerde oturuyorum.

Bildiğim kadarıyla 20-25 metrekare odalar için de 12000 gayet yeterli oluyormuş fakat 18 de alabilirsiniz.

LG 12000 BTU Dual ınventer klima kullanıyorum, gayet memnunum. TOKİ 2+1 evlerde oturuyorum.

Bildiğim kadarıyla 20-25 metrekare odalar için de 12000 gayet yeterli oluyormuş fakat 18 de alabilirsiniz.

12000 yeterli oluyor diye biliyorum ancak istiyorsanız 18 de alabilirsiniz.

Hocam 12 yetiyorsa o da olur. Şu an yeni ev aldım yeterince masrafım var. Olmuşken iyisi olsun sıfır ve sorunsuz başlangıç yapmak istiyorum :) Bahsettiğiniz LG'ye bakayım bi. Başka dikkat etmem gereken bir durum var mı? Öneriniz veya tavsiyeniz?

Hocam belki 18'lik alıp ev çok büyük değilse diğer odaları da bir nebze soğutma imkanınız olabilir. Ancak pek emin değilim.

Hocam belki 18'lik alıp ev çok büyük değilse diğer odaları da bir nebze soğutma imkanınız olabilir. Ancak pek emin değilim.

Elimde şimdi 1 tane Airfel klima var. 9000BTU civarı onu yatak odasına takacağım oda zaten küçük. Bir de salona alsam geriye zaten çocuk odası kalıyor o da yatak odasının yanında yine küçük bir oda. İlk etapta niyetim salona almak salonum geniş çünkü diğer odalara göre ve diğerleriyle arasında mesafe var. Her odaya birer klima düşünüyorum o yüzden tek klimayla birkaç oda evim için işlevsel değil gibi.

LG 12000 BTU Dual Inventer klima kullanıyorum, gayet memnunum. TOKİ 2+1 evlerde oturuyorum.

Bu LG modeli nedir hocam tam olarak yazar mısınız?

18lik 70 m2 evi serinletiyor olduğu odayı buz gibi yapıyor hocam.
Kumandaya bastığımda 15-20dk'da iklimlendirsin bana kafi en düşük kademede 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı